Home > #Hoofdnieuws > WRC Kroatië: na de tweede dag leidt Ogier, maar Evans en Neuville niet zonder ambitie naar slotdag

WRC Kroatië: na de tweede dag leidt Ogier, maar Evans en Neuville niet zonder ambitie naar slotdag

We maken ons opnieuw voor een schitterende slotdag op in de derde manche van het WK Rally. In Kroatië ligt de top 3 met nog 80 kilometer te gaan op zondag binnen 10,4 seconden en er is dus nog niets gespeeld. Ogier gaat als leider de slotdag in, maar de Fransman zal de zege zeker niet cadeau krijgen.

Foto: © Toyota

Thierry Neuville won twee proeven zaterdagnamiddag, tegen één voor Takamoto Katsuta (Toyota) en één voor Sébastien Ogier (Toyota). Hiermee kwam onze landgenoot terug tot op 10,4 seconden van leider Ogier, terwijl nog 3,5 seconden hem van de tweede plaats en Elfyn Evans scheiden en dat na de zeer moeilijke zaterdagochtend.

Thierry Neuville was echter niet helemaal tevreden: “Ondanks de betere banden is het nog altijd niet voldoende. Ik kon bovendien mijn banden niet aanpassen voor de laatste proef door een probleem met de krik.

Achter de top 3 zwemt de Est Ott Tänak wat eenzaam op de vierde plaats, op 37,8 seconden van Ogier. Tänak gaf op geen enkel moment de indruk zich met de strijd om de zege te kunnen moeien.

Belgen en jong talent

Adrien Fourmaux en zijn Belgische corijder Renaud Jamoul zijn voorlopig vijfde, maar mogen nu al op een schitterende wedstrijd terugblikken. Bij zijn debuut in WRC, met een Ford Fiesta die toch niet het niveau van Hyundai of Toyota haalt, is de Noord-Fransman erg goed bezig. Hij reed tweemaal een tweede chrono en is veruit best of the rest in deze Kroatische WK-wedstrijd. Ook Takamoto Katsuta, auteur van twee scratchs op zaterdag, toont heel wat progressie. Een zesde stek zit er voor de Japanner zeker in.

In WRC2 leidt Mads Ostberg (Citroën) comfortabel, terwijl de Pool Kajetan Kajetanowicz het peloton WRC3 aanvoert in zijn Skoda Fabia.

Van Belgische zijde was er ook slecht nieuws, want na de opgave van Cedric De Cecco vrijdagnamiddag, moesten nu ook Sébastien Bedoret en Thomas Walbrecq (Skoda) na KP14 met twee lekke banden de handdoek in de ring gooien. De jonge Belgen lieten met enkele top 6-tijden, zien dat ze zeker meekunnen in WRC3. Het team liet aan Autosportwereld.be weten dat ze wel zullen starten op zondag.

Wat brengt zondag?

KP17 – 7u20: Bliznec – Pila 1 (25,20 km)
KP18 – 8u38: Zagorska Sela – Kumrovec 1 (14.09 km)
Servicepark
KP19 – 10u11: Bliznec – Pila 2 (25,20 km)
KP20 (Power stage) – 13u18: Zagorska Sela – Kumrovec 2 (14,09 km)