Home > #Hoofdnieuws > WRC Kroatië: bandenkeuze keert wedstrijd om, Neuville nu derde

WRC Kroatië: bandenkeuze keert wedstrijd om, Neuville nu derde

De ochtendlus op zaterdag in de WRC-rally van Kroatië zorgde voor een ommekeer waar de Belgische rallyfans niet op zaten te wachten. Een dramatisch slechte bandenkeuze bij Hyundai resulteerde in behoorlijk tijdverlies voor Thierry Neuville en Ott Tänak, waardoor Sébastien Ogier en Elfyn Evans afstand konden nemen en Neuville dus zijn leidersplaats verloor.

Foto: © Hyundai Motorsport

Toyota verkoos in de aanloop naar de wedstrijd in Kroatië om niet deel te nemen aan Italiaanse competities, maar gewoon intensief te testen. Niemand wist immers exact wat het Pirelli-rubber op ‘warm’ en droog asfalt in Kroatië zou geven. Toyota koos voor de harde rubbers, bij Hyundai werd voor een combinatie met zachte rubbers achteraan gekozen en dat draaide in de lange proeven KP9 en KP10 niet goed uit. In de korte proeven 11 en 12 viel het al bij al dan nog mee, al kende Neuville ook nog eens problemen met de remmen. Het resultaat is echter wel dat Sébastien Ogier (Toyota) leidt, voor teamgenoot Elfyn Evans en de Hyundai-tandem Thierry Neuville en Ott Tänak. Ogier leidt nu met 7″ op Evans en bijna 20 tellen op Neuville. Achter de top-4 is er een schitterende prestatie van Adrien Fourmaux in zijn eerste wedstrijd in WRC in de M-Sport Fiesta.

Thierry Neuville: “Je moet kiezen, in de laatste proef verloor ik ook de remmen. Ik moest vertragen en we zijn blij dat we hier überhaupt staan. De bandenkeuze moet beter deze namiddag.”

De winst in de proeven was tweemaal voor Ogier, éénmaal voor Katsuta en één voor Evans.

Namiddagprogramma:

KP13 – 14u29: Mali Lipovec – Grdanjci 2 (20,30 km)
KP14 – 15u17: Stojdraga – Gornja Vas 2 (20,77 km)
KP15 – 16u10: Krašić – Vrškovac 2 (11,11 km)
KP16 – 17u08: Vinski Vrh – Duga Resa 2 (8,78 km)