Home > #Hoofdnieuws > WRC Kroatië: schitterende ochtend voor Neuville

WRC Kroatië: schitterende ochtend voor Neuville

De eerste editie van de WRC-rally van Kroatië lacht Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe voorlopig toe. Het Belgische duo won driemaal in vier klassementsproeven en leidt na de eerste lus met respectievelijk 7,3 en 12,3 seconden op de dichtste achtervolgers, Elfyn Evans en Sébastien Ogier, beide in een Toyota Yaris uiteraard.

Foto: © WRC

Toyota kreeg het hard te verduren deze ochtend, met meteen de crash van WK-leider Kalle Rovanperä en in diezelfde eerste proef ook een lekke band voor Sébastien Ogier, iets wat ook Takamoto Katsuta later zou ervaren. Niets van dat voor Neuville dus, die de proeven 1,2 en 4 op zijn naam schreef. “Ik heb een redelijke ochtendlus gereden”, klonk het bescheiden bij de Duitstalige Belg die meesterlijk zijn rubber beheerde.

Opvallend is de toch wat flauwe prestatie van zowel Ott Tänak en Craig Breen, de teamgenoten van Neuville, zij volgen als vierde en vijfde al op 25,3 en 33,4 seconden, net voor de zeer verrassende debutant Adrien Fourmaux, die zijn M-Sport Ford Fiesta uiteraard deelt met onze landgenoot Renaud Jamoul.

In WRC2 leidt Mads Ostberg (Citroën), na tijdverlies voor onder meer Teemu Suninen (Ford) en Andreas Mikkelsen (Skoda). In WRC3 leidt Yan Rossel (Citroën) terwijl onze landgenoten Cedric De Cecco en Sébastien Bédoret, beide in een Skoda, in de top 10 postvatten.

De rest van de dag ziet er zo uit:

KP5 – 15u01: Rude – Plešivica 2 (6,94 km)
KP6 – 15u54: Kostanjevac – Petruš Vrh 2 (23,76 km)
KP7 – 16u57: Jaškovo – Mali Modruš Potok 1 (10,10 km)
KP8 – 18u00: Pećurkovo Brdo – Mrežnički Novaki 2 (9,11)