Home > #Hoofdnieuws > Formula E Valencia: Vandoorne met vertrouwen

Formula E Valencia: Vandoorne met vertrouwen

Dit weekend vinden in het Spaanse Valencia de vijfde en zesde race van het ABB FIA Formula E World Championship plaats. Dit keer gaan de deelnemers niet racen in het centrum van een stad, maar uitzonderlijk op het permanente Spaanse circuit, waar in het najaar van 2019 de testdagen plaatsvonden.

Foto’s: © Mercedes/LAT Images

In vergelijking met testen is de rondeafstand voor het raceweekend iets verhoogd en de nieuwe circuitlay-out meet nu 3,376 km en heeft 15 bochten. De activeringszone voor Attack Mode bevindt zich aan de buitenkant van bocht 8. De baan is maar iets korter dan het stratencircuit in Rome, maar brengt zijn eigen unieke uitdagingen voor de teams met zich mee, met een hogere gemiddelde snelheid over een ronde en dus een hoger energieverbruik.

Net als in Rome twee weken geleden, wordt de E-Prix van Valencia een double-header, met twee races. Zoals gebruikelijk zijn er op zaterdag twee oefensessies voor de kwalificatie en slechts één op zondagochtend. De race start zaterdag om 15u04 en zondag om 14u04.

Positief gevoel

Stoffel Vandoorne is na zijn zege in Rome vierde in de puntenstand van het WK blikt alvast met vertrouwen vooruit op de wedstrijden in Spanje: “Het circuit van Valencia is heel anders dan het circuit waarop we in Rome hebben geracet. In feite is het bijna het tegenovergestelde. Rome was een smal, hobbelig stratencircuit, terwijl Valencia een permanent circuit is dat enigszins is aangepast om een ​​beetje bochtiger te zijn en dus beter geschikt voor de Formule E. De karakteristieken van het circuit zijn heel verschillend: de bochten zijn eigenlijk behoorlijk snel en lang, waardoor Valencia een grote uitdaging is op het gebied van energiebeheer. In dat opzicht is het waarschijnlijk een van de moeilijkste circuits van het jaar, dus racen zal intens zijn en strategie zal een sleutelrol spelen. Inhalen zou vrij eenvoudig moeten zijn, maar zal je in het nadeel brengen in termen van energiebeheer. Het is nog niet duidelijk waar we zullen staan ​​in vergelijking met de andere teams. Ik zie het niet enige reden waarom we niet competitief zouden moeten zijn in Valencia, maar we weten allemaal hoe onvoorspelbaar de Formule E kan zijn. Alles is mogelijk en ik nader het weekend met een zeer positief gevoel.”