Home > Circuit > WRT blikt terug op een historisch weekend

WRT blikt terug op een historisch weekend

Het werd een weekend om nooit meer te vergeten voor WRT. Het Belgische team won bij hun debuut in de European Le Mans Series op dominante wijze. Ook in de eerste manche van de World GT Challenge Europe waren de resultaten positief.

Foto’s: ©WRT

ELMS
In Barcelona begon het weekend voor de debutanten meteen goed. Tijdens de vrije trainingen reed het team steeds goeie tijden, een voorbode op de kwalificaties. Louis Delétraz reed op zaterdag de tweede tijd in de kwalificatiesessie. In de race had de Zwitser slechts tien rondes nodig om de leiding over te nemen en een voorsprong uit te bouwen. Yifei Ye en Robert Kubica maakten de job voor WRT af. Het was niet alleen de allereerste overwinning van WRT in ELMS, het was ook de eerste overwinning ooit van een Belgisch raceteam.

Louis Delétraz:“Het is geweldig om bij je debuutrace te winnen, daar hadden we een paar dagen geleden niet eens van durven dromen! De race zelf verliep relatief vlot, zonder fouten, na een geweldige kwalificatie. We konden een gat slaan, en dankzij perfecte pitstops en de race in goede banen te leiden, hield de voorsprong stand.”

GTWCE
In Monza ging de seizoenopener van de Fanatec GT World Challenge Europe door. Het legendarische circuit is niet het meest gunstige voor de Audi R8 LMS, maar de drie wagens van het Belgische team toonden goede tijden tijdens de trainingen en de kwalificaties. Ook in het simracen ging het goed, Ryuichiro Tomita scoorde de eerste drie punten in de Silver Cup.

Door een lekke band moest Van der Linde één van de WRT-wagens aan de kant zetten. In de Silver Cup ging het beter met de wagens. De beide Audi van WRT kwamen als 6de en 8ste over de streep in Monza in het algemene klassement, goed voor een 2de en 4de plaats in de Silver Cup.

Benjamin Goethe: “We zijn erg blij met P2, het is een geweldig resultaat voor onze eerste race van het seizoen. Het was een zware race, met veel ups en downs. Er waren veel momenten waarop we dachten dat het niet te doen was, maar het pakte goed uit. Ik denk dat we het in de komende races nog beter kunnen doen.”

Teambaas Vincent Vosse was natuurlijk tevreden met de resultaten van dit weekend: “We konden ons geen betere start van ons LMP-programma wensen, dit is een enorme opsteker voor het hele team dat de afgelopen weken geweldig werk heeft geleverd. We hebben bewezen dat we competitief zijn, en we hebben ook een zeer vlotte race gehad. De drie rijders hebben uitstekend hun werk geleverd. Nu moeten we met onze voeten aan de grond houden, het zal niet elke keer zo zijn. In GT hadden we minder geluk, onze topauto moest stoppen door een bandenprobleem dat niet nieuw is, en veel andere auto’s heeft getroffen. Het is jammer, want we verloren een goed resultaat, veel punten en we hadden heel wat schade aan de wagen. Dit bandenprobleem moet absoluut worden aangepakt door de fabrikant. Aan de andere kant hebben onze twee Silver Cup-auto’s uitstekende races gereden en dat is heel positief.”