Home > #Hoofdnieuws > F1 Emilia-Romagna: Max Verstappen wint een chaotische GP in Imola

F1 Emilia-Romagna: Max Verstappen wint een chaotische GP in Imola

Max Verstappen (Red Bull) wint in Imola de tweede race van dit Fomule 1-seizoen. Het was een bewogen race met een tal van slippers en opgaven. Lewis Hamilton (Mercedes) reed na een heuse inhaalrace naar de tweede plaats. Lando Norris (McLaren) eindigde op de derde plek.

Foto:© Red Bull

De race begon op een ietwat nat Imola Circuit. Max Verstappen schoot als snelste uit de startblokken. In de eerste bocht nam hij de leiding van Lewis Hamilton over. Een slipper van Nicolas Latifi (Williams) in de eerste ronde zorgde meteen voor de eerste opgave en ook de eerste safety car.

De 32ste ronde van de GP zorgde voor een pak problemen. Lewis Hamilton maakte een slipper en zakte van de tweede plaats weg naar de negende. In diezelfde ronde maakten Valtteri Bottas (Mercedes) en George Russell (Williams) aan hoge snelheid contact. Door de hevige crash werd de race stilgelegd. De rijders kwamen er zonder verwondingen vanaf, maar het opruimen van de wagens duurde ruim een kwartier.

Max Verstappen schoot meteen weg bij de ‘rollende’ herstart, hij werd niet meer bijgehaald. Lewis Hamilton begon aan een heuse inhaalrace, ronde na ronde haalde hij zijn voorliggers in tot de tweede plaats. Lando Norris kon zijn tweede plaats na de herstart net niet verdedigen, hij was derde. De Ferrari’s waren goed op hun eigen terrein. Charles Leclerc werd vierde en Carlos Sainz vijfde. Op zondag 2 mei trekt de Formule 1 naar Portugal voor de volgende GP