Home > Circuit > ELMS: “Ik kan niet wachten om te beginnen”

ELMS: “Ik kan niet wachten om te beginnen”

Vandaag maakt onze landgenoot Nigel Bailly zijn debuut in de European Le Mans series. Nigel heeft een fysieke beperking net als zijn teamgenoot Takuma Aoki. Zij racen daarom in een speciaal aangepaste wagen.

Nigel Bailly was op veertienjarige leeftijd betrokken in een ernstig motorongeluk. Hij raakte daardoor deels verlamd. Dat hield hem echter niet tegen om racepiloot te worden. Via een aantal mooie competities heeft Nigel het tot de ELMS geschopt. Daar is hij met zijn team als voorbereiding voor het ultieme doel: deelnemen aan de 24 uur van Le Mans. Vandaag is dus de eerste stap op het circuit, de openingsrace van de European Le Mans Series.

Deze week begon met een reeks testsessies in Barcelona. “Deze week waren we vooral gefocust om de wagen te leren kennen. Het was zeker even wennen in de nieuwe Oreca 07 Gibson. Racen met dwarslaesie is niet evident. Takuma en ik hebben elke dag te maken met uitdagingen waar valide rijders nooit last van hebben. Zo hebben we woensdag en donderdag extra riemen voor onze benen getest. Onze benen moeten vastgemaakt worden zodat ze niet bewegen als we rijden.”

“De FIA moet alles nauwkeurig in de gaten houden, want op dit niveau zijn er heel strenge regels omtrent veiligheid. Wij moeten net als de andere rijders binnen de elf seconden zelfstandig uit de wagen raken. Bij brand of een zwaar ongeval sta je er de eerste seconden alleen voor, en die zijn de belangrijkste.“

“We willen vandaag een mooi resultaat neerzetten, maar we beseffen ook dat dit nog maar de start van ons project is. Net zoals in onze volgende race in Le Castellet doen we vooral mee om bij te leren. Dit is onze voorbereiding op ons grote doel: de 24 uur van LeMans.”