Home > #Hoofdnieuws > GT: de actua van Monza over de Nürburgring tot Monza

GT: de actua van Monza over de Nürburgring tot Monza

Er stond deze namiddag heel wat actualiteit op het programma in diverse competities voor GT-wagens en prototypes. In Barcelona was er de eerste manche van de Le Mans Cup, op de Nürburgring was er VLN en in Monza wedstrijden voor diverse competities.

Foto: © SRO

In Monza stonden er races voor de Lamborghini Super Trofeo en GT4 op het programma, naast de tweede en laatste vrije training van de GT World Europe. In een sessie die kort voor het einde werd afgebroken, ging de beste chrono naar Sainteloc Audi, voor Walkenhorst BMW. Charles Weerts en Dries Vanthoor (WRT Audi) werden 13de en Fred Vervisch (Sainteloc Audi) 18de. In Pro-Am werd Louis Machiels (AF Corse) zevende. In de eerste afspraak van de Lamborghini SuperTrofeo was er een dubbel voor het Nederlandse Johan Kraan Motorsports.

Bijna Belgische zege

In de eerste wedstrijd van de GT4 European Series ging de zege net niet naar Antoine Potty en Stéphane Lémeret (Toyota Supra). De jonge Potty leidde geruime tijd, maar na de pitstops moest Lémeret de United Autosports McLaren van Fagg/Voisin voorlaten. Een mooie prestatie was er ook voor O’Neill Muth, samen met de Italiaan Luca Bosco, die een remonte maakte van de tweede helft van het veld naar een achtste plaats in Pro/Am en een 15de algemeen, aan het stuur van hun SRT Mercedes-AMG GT4. In Am werd Paul Theysgens vijfde (Street Art Aston), terwijl Sven Van Laere en Johan Vannerum (SRT Mercedes) 11de in AM werden.

Belgen zonder succes

In Barcelona ging de zege in de Le Mans Cup naar de RLR MSport Ligier JS P320 met Foster-Benham. Van Belgische zijde werd de Motorsport98 Ligier (De Doncker-Lunardi) 13de. In GT3 was de zege voor TFT Porsche van Andlauer-Leutwiler. Wim Spinoy werd laatste in de 10Q Racing Mercedes, Sarah Bovy (Iron Lynx Ferrari) gaf op.

Porsche op de ‘Ring’

Op de Nürburgring was de zege voor Porsche, met Christensen/Estre/Kern (Porsche 911 GT3 R) voor de merkgenoten Makowiecki/Olsen (Porsche 911 GT3 R) en Beretta/Thiim (Audi R8 LMS GT3) op de derde plaats. Maxime Martin en Alessio Picariello (beide Porsche) kenden problemen. Van Belgische zijde was er een podiumplaats voor Guido Dumarey in de klasse SP10, met een Aston Martin. Hij werd derde. In SP3 reden Brody/Derenne/Barbaro/Baert naar een tweede plaats in de gele Toyota GT86. Alexander Hommerson tikte ook als tweede aan, in VT3, net als het duo Dumarey/Glorieux in V6.