Home > Circuit > ELMS Barcelona: G-Drive Racing pakt pole, WRT tweede

ELMS Barcelona: G-Drive Racing pakt pole, WRT tweede

Op zaterdagnamiddag werden de kwalificaties voor de 4 uur van Barcelona in de European Le Mans Series afgewerkt. G-Drive Racing met Nyck de Vries als rijder was de snelste in de LMP2-klasse. De race start zondag om 11 uur in Barcelona.

Foto: ©Circuit de Barcelona-Catalunya

LMP2
De snelste tijd van Louis Delétraz (WRT) stond nog geen tien seconden op de tabel wanneer Nyck de Vries eronder dook. De Nederlander was 0.079 seconde sneller dan de Zwitser van het Belgische WRT. Panis Racing zal vanop de derde plek beginnen aan de race. Het team van Belg Nigel Bailly zal met de ‘innovative’ wagen vanop de zeventiende plek beginnen.

Louis Delétraz na afloop van de kwalificaties: “Een goeie kwalificatiesessie, starten op de eerste rij is zeker niet slecht, maar er zat meer in volgens mij. De eerste twee sectors waren paars, de snelste tijd, maar in de laatste chicane was er wat verkeer. Daar heb ik de pole verloren volgens mij, maar dat is deel van het kwalificeren.”

LMP3
In de LMP3-klasse zette United Autosports twee wagens in de top drie. De snelste was Duncan Tappy met de #3 terwijl Wayne Boyd met de #2 de derde tijd neerzette. RLR MSport werd tweede op slechts 0.021 seconde van de snelste tijd. Ugo de Wilde reed naar de vijfde tijd voor Inter Europol. Het team van Tom Cloet, Racing Experience, werd veertiende in de LMP3-klasse.

Andrew Bentley van United Autosports kijkt uit naar het seizoen: “Het zal een heel spannend ELMS-seizoen worden, de eerste vijf plaatsen staan op slechts twee tienden van een seconde van elkaar. Het zal van start tot finish knokken zijn, maar ik kijk alvast uit naar de race van morgen.”

LMGTE
Gianmaria Bruni reed met de Porsche van Proton Competition de snelste tijd in de LMGTE-klasse. Twee Ferrari’s van Iron Lynx vervolledigen de top drie. De tweede plek was voor Miguel Molina de derde ging naar Rahel Frey.

Teamgenoot Jaxon Evans was natuurlijk ook blij met het resultaat. “Hij heeft het fantastisch gedaan, beter kunnen we niet aan het ELMS-seizoen beginnen. Ik heb zelf al veel bijgeleerd dit weekend en ik kijk uit naar de race. We gaan ons best doen, we beginnen alleszins ideaal aan de race”