Home > WRC > WRC: Hyundai Motorsport wil winnen in Kroatië

WRC: Hyundai Motorsport wil winnen in Kroatië

Volgende week wordt de derde ronde van het Wereldkampioenschap Rally gereden in Kroatië. Hyundai Motorsport met het Belgisch duo Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe aan de start, wil winnen.

Foto: ©Hyundai Motorsport

De Rally van Kroatië staat voor het eerst op de WRC kalender dit jaar. Van 22 tot 25 april zullen de rijders 20 etappes afwerken in de eerste volledige asfaltrally van het seizoen. Hyundai Motorsport wil in Kroatië opnieuw winnen. Ott Tänak en Martin Järveoja reden in de Artic Rally van start tot finish aan de leiding voor de eerste overwinning van het team. Na de shakedown op donderdag gaat de Rally van Kroatië vrijdag van start met teams die twee lussen van vier etappes ten zuidwesten van de stad zullen aanvallen, in totaal 99,82 km. De voorlaatste dag van de rally omvat 121,92 km proeven over acht etappes, terwijl zondag het evenement wordt afgesloten met nog eens vier etappes ten noorden van het servicepark.

Na twee derde plaatsen in evenveel races en een tweede plek in de WK-stand wil Neuville op z’n minst even goed blijven doen. “Ik kijk altijd uit naar de manches op asfalt. Deze keer is het voor iedereen nieuw, niemand van ons heeft ooit in Kroatië gereden. Ook het team heeft geen ervaring met deze etappes. Het wordt een uitdagend evenement, maar ik vind het ook leuk dat er een nieuwe manche is. Omdat het onze eerste keer is in de Rally van Kroatië, moeten we hard werken om zo goed mogelijk voorbereid te zijn.”