Home > #Hoofdnieuws > DTM 2021: eerste inschrijvingslijst is binnen, 19 rijders met vijf verschillende merken

DTM 2021: eerste inschrijvingslijst is binnen, 19 rijders met vijf verschillende merken

De eerste inschrijvingslijst voor komend DTM seizoen is binnen. Het wordt een volledig vernieuwd seizoen met een pak nieuwe namen en oude bekenden.

Foto’s: ©DTM

De startlijst is een ongelofelijke mix van rijders met Formule 1-ervaring, voormalige DTM-kampioenen, doorgewinterde GT3-kampioenen en aanstormende jongeren. Alex Albon reed vorig jaar nog naast Max Verstappen in de Red Bull in Formule1, dit jaar rijdt hij in DTM met de Ferrari 488 GT3 Evo van Alpha Tauri AF Corse. Ook Liam Lawson zal met een Ferrari 488 GT3 Evo deelnemen. Hij won drie weken geleden nog de seizoensopener van het Formule 2-kampioenschap in Bahrein.

Tweevoudige DTM-kampioenen Marco Wittmann en Gary Paffett staan ook aan de start dit jaar. Mike Rockenfeller is een derde DTM-kampioen die aan de start zal staan. Ook de runner-up van vorig jaar doet mee: Nico Müller. Met de nieuwe GT3-wagens komen ook GT3-rijders over naar DTM. Toppers zoals Maximilian Götz, Vincent Abril en Philip Ellis rijden in 2021 de Deutsche Tourenwagen-Masters. Dit jaar zal er opnieuw een vrouwelijke rijder meedoen aan DTM, dat is al sinds 2012 geleden. Sophia Flörsch is een twintigjarig toptalent dat vooral in de eenzitters aan het werk was.

Door de verandering naar GT3-wagens zijn er nieuwe fabrikanten op de startgrid. Zo zullen Ferrari en McLaren voor het eerst hun opwachting maken in het touringcarkampioenschap. Mercedes zal zijn comeback maken, en dat doet de Duitse constructeur in stijl: het zet zeven Mercedes-AMG GT3’s in voor dit seizoen. BMW en Audi zijn ook traditioneel van de partij.

De eerste officiële testdagen van vorige week op Hockenheim gaven een veelbelovende vooruitblik op het seizoen 2021. “De enorme opwinding van de rijders om eindelijk achter het stuur te kunnen kruipen, was op beide dagen merkbaar. De tijden lagen dicht bijeen in de meer dan 2300 rondes die ze aflegden. Het was een sterke eerste kennismaking. We kunnen ons schrap zetten voor felbevochten races,” zegt Frederic Elsner, Director Event & Operations van de ITR-organisatie. De teams en rijders komen van 4 tot 6 mei weer bijeen voor een officiële DTM-test op de Lausitzring. Op 7 en 8 augustus komt het DTM-kampioenschap naar Zolder.

Autosportwereld.be heeft ook weet van een project met een Belgische rijder…

De inschrijvingen

AMENAT.TEAMCAR
3Kelvin van der LindeRSAABT SportslineAudi R8 LMS
4Maximilian GötzGERMercedes-AMG Team HRTMercedes-AMG GT3
5Vincent AbrilMONMercedes-AMG Team HRTMercedes-AMG GT3
8Daniel JuncadellaESPMercedes-AMG Team GruppeM RacingMercedes-AMG GT3
9Mike RockenfellerGERABT SportslineAudi R8 LMS
11Marco WittmannGERWalkenhorst MotorsportBMW M6 GT3
12Dev GoreUSATeam RosbergAudi R8 LMS
15Christian KlienAUTJP MotorsportMcLaren 720S GT3
16Timo GlockGERROWE RacingBMW M6 GT3
18Gary PaffettGBRMercedes-AMG Team Mücke MotorsportMercedes-AMG GT3
22Lucas AuerAUTMercedes-AMG Team WINWARDMercedes-AMG GT3
23Alex Albon*THAAlpha Tauri AF CorseFerrari 488 GT3 Evo
30Liam LawsonNZLRed Bull AF CorseFerrari 488 GT3 Evo
31Sheldon van der LindeRSAROWE RacingBMW M6 GT3
36Arjun MainiINDMercedes-AMG Team GetSpeedMercedes-AMG GT3
37Nick Cassidy*NZLAlpha Tauri AF CorseFerrari 488 GT3 Evo
51Nico MüllerSUITeam RosbergAudi R8 LMS
57Philip EllisSUIMercedes-AMG Team WINWARDMercedes-AMG GT3
99Sophia FlörschGERABT SportslineAudi R8 LMS

* – Albon en Cassidy zullen afwisselen