Home > Rally > Divers > Rally: Xavier Dekeyser en Nele Tassaert slaan de handen in elkaar

Rally: Xavier Dekeyser en Nele Tassaert slaan de handen in elkaar

Foto’s ©: Gilles Verschuere – Timo Langenakens

XT Racing is een nieuw project tussen Xavier Dekeyser en Nele Tassaert. Ze zijn reeds jaren heel goede vrienden, gaan samen met de echtgenoten en kinderen op reis en hadden ook al een band in de rally aangezien Xavier telkens hoofdsponsor was bij de vorige auto’s waar Nele copiloot was. Het kriebelde al jaren om zelf te rijden maar met zijn firma (Betonwerken Dekeyser) en 3 kindjes kwam het er nooit van.

Het was niet de bedoeling om dit jaar al te starten, maar toen Pieter Tsjoen met Tim Van Parijs en Benoit Verlinden de Clio Rally 5 introduceerde in Monte Carlo was de beslissing plots snel gemaakt. Xavier en Nele kochten de wagen via Pieter Tsjoen en zullen daar ook de service laten doen. Met hun drukke jobs hebben ze niet de tijd en kennis om naast de rally constant met de auto bezig te zijn.

Afgelopen dinsdag was de vuurdoop op het circuit van Zolder. Nele had als verrassing Jonas Langenakens ingeschakeld. En het klikte onmiddellijk tussen Jonas en Xavier! Een toffe start om de wagen te leren kennen.

Hopelijk kunnen ze vlug starten aan het rallyprogramma. De bedoeling is zo veel mogelijk rally’s te rijden om de auto beter en beter te leren kennen. Als het meezit staat de Clio Trophy ook op het programma.

Tussen het jong geweld is het afwachten, het is vooral een uitlaatklep om eens weg van alles te zijn en met de vele sponsors en vrienden die ze samen kennen vooral veel plezier te beleven.
Maar de motivatie is er zeker al!

Nele zal alsook nog het zitje naast Michel Casseyas blijven innemen en zo ook het plezier in de historics blijven ervaren.