Home > #Hoofdnieuws > ELMS: Ugo de Wilde is klaar voor de seizoensopener in Barcelona

ELMS: Ugo de Wilde is klaar voor de seizoensopener in Barcelona

Onze landgenoot Ugo de Wilde maakt dit weekend in Barcelona zijn debuut in de European Le Mans Series. De snelle man uit Zaventem werkte deze week de officiële testdagen af met een sterk resultaat. Hij reed de tweede snelste tijd in de LMP3 in de ochtendsessie op dinsdag. Ugo is klaar voor het raceweekend: “De ambitie is het kampioenschap winnen.”

Foto: © Inter Europol

“De testen zijn allemaal heel goed verlopen. Het team heeft er een positief gevoel aan overgehouden. Op de eerste dag hadden we een klein probleem met de remmen. Al snel konden we het oplossen en op dag twee hebben we er geen problemen meer gehad. We hebben zowel kwalificatietempo als racetempo getest en beide resultaten waren goed. De tests hebben bevestigd dat we met een heel sterk team hier staan. Ik voelde dat de auto een pak verbeterd is sinds de tests begin maart. We hebben stappen vooruit gezet, nu gaan we alles analyseren zodat we helemaal klaar zijn voor het weekend.” aldus de achttienjarige Belg.

“Ik ben niet verrast van die tweede tijd. Ik ken het circuit hier heel goed, heb het volste vertrouwen in de wagen en ik zit in een sterk team. Iedereen wil het kampioenschap winnen, wij ook. We zullen een volledig seizoen consistent moeten zijn en geen fouten mogen maken. Het is de eerste race van het kampioenschap dus we gaan alles geven en zien dan wel waar we eindigen,” vertelt Ugo.

Op zaterdag 17 april om 14 uur starten de kwalificaties voor de LMP3-klasse. De race start op zondag 18 april om 11 uur in Barcelona.