Home > Circuit > Eenzitter > In een notendop: SF en FRECA

In een notendop: SF en FRECA

  • SuperFormula (1) – Giuliano Alesi, zoon van Ferrari icoon Jean, ruilde de Formule 2 voor de competitie in Japan. Vorig weekend debuteerde hij met een dubbel podium in de Super Formula Light en al op 25 april maakt hij de overstap naar de koningsklasse, de Super Formula. Tituylaris bij TOM’s, Kazuki Nakajima, zit dan immers vast in Europa voor de tests van Toyota in het WEC. Alesi neemt trouwens ook deel aan het SuperGT kampioenschap.

  • SuperFormula (2) – De organisatie van de Japanse topklasse in de eenzitters kondigde ook een kalenderwijziging aan. De manche op Okayama (voorzien 2 en 3 oktober) zal worden vervangen door een tweede bezoek aan de Twin Ring Motegi op 16 en 17 oktober, na een eerste visite die is voorzien voor het laatste weekend van augustus.

  • FRECA – Het Europese F3 kampioenschap, dat nu “regional by Alpine” is, ziet nog de komst van de Spanjaard Mari Boya bij Van Amersfoort. Boya is de Spaanse vicekampioen in de F4 en wisselde net voor de seizoensstart op de valreep nog van FA Racing naar het Nederlandse kamp. Daarmee is het veld nu op vier zitjes na helemaal gevuld. Bij RT, Prema, Arden, Van Amersfoort, MP Motorsport, FA Racing en KIC worden telkens drie wagens ingezet. Bij JD Motorsport, DR Formula, Monolite en G4 Racing zien we twee rijders en is er telkens nog een zitje vrij. R-Ace is het enige team dat op dit ogenblik gebruik maakt van een nieuwe regel die het toelaat vier wagens in te zetten, als één van de rijders een vrouw is. Naast Hadrien David, Isack Hadjar en Zane Maloney zetten zij Lena Buhler in. Het Europese kampioenschap begint dit weekend met twee wedstrijden in het voorprogramma van de Formule 1 op Imola.

(foto: ©formularegionaleubyalpine.com)