Home > Circuit > GT4: 47 wagens voor GT4 seizoensopener in Monza

GT4: 47 wagens voor GT4 seizoensopener in Monza

Dit weekend gaat de GT4 European Series weer van start. Op 16, 17 en 18 april trekken de 47 ingeschreven wagens naar Monza. Aan de start staat een mooi aantal Belgen.

Foto: ©SRO Motorsports Group

Silver Cup
AGS-Events zal ook dit jaar voor de overwinning gaan in de Silver Cup met hun Aston Martin. Het team komt met een volledig nieuwe line-up voor dit seizoen. Mercedes-AMG heeft het meeste aantal wagens dit weekend. Vijf wagens in vier verschillende teams. Door de terugkeer van United Motorsports is er dit jaar ook terug een McLaren bij. Stephane Lemeret en Antoine Potty zullen ook in deze categorie aantreden. Het Belgische duo neemt plaats in de Toyota GR Supra GT4 van CMR.

Pro-AM
In de Pro-AM klasse staan achtien wagens aan de start. Titelverdediger Allied-Racing zet opnieuw een paar Porsches in. Selleslagh Racing Team start met een Mercedes AMG GT4 in de Pro-Am klasse. Landgenoot Muth O’neill zal in de Mercedes plaatsnemen.

AM
Er staan in 2021 elf auto’s in de AM-klasse ingeschreven. Dat is een pak meer dan vorig jaar. De kampioenen van 2019 en 2020 komen meestrijden voor de titel. Pascal Bachmann zal voor het Belgische Street Art Racing deelnemen. Naast de oud-kampioen zit Belg Paul Theysgens. Nicolas Gomar neemt net als vorig jaar deel met een Aston Martin. Ook in de AM-klasse zet SRT een Mercedes in. Het team kleurt volledig Belgisch met Johan Vannerum en Sven Van Laere als rijders.

Op donderdag starten de officiële testen in Monza. Op zaterdag gaan ze racen om 17 uur 30, race twee wordt zondag om 13 uur gereden.