Home > Circuit > Ferrari Challenge: een dubbel podium voor D2P en John Wartique in Monza

Ferrari Challenge: een dubbel podium voor D2P en John Wartique in Monza

Monza, 11 april 2021 – Voor het team D2P en zijn partner Francorchamps Motors Luxembourg, was de start van de Ferrari Challenge Europe Trofeo Pirelli 2021 op de legendarische Autodrome di Monza een geslaagde afspraak. John Wartique reed tweemaal naar het podium en dat maakt dat hij tweede is in de voorlopige tussenstand van het kampioenschap. De Pool Roman Zieman en de Luxemburger Jorge Daniel Pinto zijn dan weer aan de ontdekking van de discipline begonnen.

Foto’s: ©Michael Dautremont

Monza, dat is de tempel van de snelheid. Het team D2P in de kleuren van Francorchamps Motors Luxemburg heeft zijn start van het seizoen op de befaamde omloop niet gemist. Op zaterdag, tijdens de eerste race, had John Wartique een tijd lang de leiding in handen van het indrukwekkende peloton Ferrari 488 Challenge EVO.

Het duel met Matus Vyboh was echt mooi om volgen, nadat we uit het geharrewar van de eerste ronde bleven”, legt John Wartique uit. “Vervolgens hebben we een moeilijk moment gehad op wat remkoelvloeistof die achtergebleven was, maar ik kon verder en ging aan hem voorbij. Vervolgens moest ik mijn positie teruggeven en dat was niet op een ideale plaats, want Michelle Gatting kon ervan profiteren om de leiding in handen te nemen. Ik had kunnen winnen, maar in de optiek van de titelstrijd was een podium al bij al geen slechte zaak.”

Op zondag startte de tweede race van de meeting weer met wat opschudding en de crash, zonder erg voor de betrokken rijders, leidde tot een rode vlag. Wat volgde was een onderbreking, een start onder aanvoering van de Safety-Car en een tweede deel van de wedstrijd op koude banden. De sprint naar de finish was dan ook intens: “Het was zeker niet makkelijk en ik zat al snel in het zog van de leider Nurmi, met een kloof op de rest van de meute, maar definitief was het niet”, aldus nog de rijder in de kleuren van Francorchamps Motors Luxembourg. “Michelle Gatting kon vervolgens profiteren van mijn iets lagere topsnelheid en dus werd ik derde. Ik ben nu tweede in het kampioenschap op acht punten van Gatting. Wij rijden om te winnen, dus er is ook wat frustratie na dit weekend, maar alles bijeen was dit toch een sterk openingsweekend.”

Zoals aangekondigd, zet D2P twee andere Ferrari 488 Challenge EVO in en in Monza waren de Pool Roman Zieman en de Luxemburger Jorge Daniel Pinto dus ook van de partij met als doel om hun eerste stappen te zetten in een hoogstaande competitie en meteen ook progressie te maken. Zieman kende wat pecht toen zijn brandblusser afging op een oneffenheid in het asfalt, maar Pinto kende een goed weekend dat naar meer smaakt.

Het vervolg zien we op de Red Bull Ring in Oostenrijk waar de Ferrari Challenge Europe Trofeo Pirelli te gast is tijdens het weekend van 1 en 2 mei. (Persbericht)