Home > VAS > Rallycross > VAS: de werken op Glosso

VAS: de werken op Glosso

Als de autosportcompetitie weer op gang wordt geschoten dan heeft het regionale rallycross kampioenschap er wellicht een unicum bij. Op Glosso mocht men het “grote” circuit opnieuw in gebruik nemen en de werken daartoe zijn in volle gang.

foto’s: ©Jeff Moons

Ooit had België drie internationaal gerenommeerde rallycross circuits met het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen, het Mandes circuit in Ingelmunster en het Glosso circuit in Arendonk.
De toekomst van de Duivelsberg is op dit ogenblik onduidelijk. Het Mandes circuit sloot lang geleden zijn deuren en op Glosso moest men onder invloed van de milieuwetgeving rijden op een ingekorte versie van de omloop.

Na niet-aflatende, jarenlange inzet van het bestuur van Glosso kwam het in 2019 tot een overeenkomst met provincie en lokale besturen: het oorspronkelijke circuit mocht, mits de nodige normen en maatregelen, opnieuw in gebruik genomen worden. De werkzaamheden daartoe zijn in volle gang. VAS-fotograaf Jeff Moons passeerde er tijdens zijn Corona-wandelingetje en gaf ons alvast deze foto’s door.