Home > Circuit > In een notendop: Ferrari Challenge

In een notendop: Ferrari Challenge

Dit weekend gaat de Ferrari Challenge opnieuw van start. In Monza zullen 42 Ferrari 488 Challenge Evos het tegen elkaar opnemen. Het evenement vindt achter gesloten deuren plaats en is live te volgen op de website van Ferrari.

Foto: ©Ferrari

  • Trofeo Pirelli – Onze landgenoot John Wartique (Francorchamps Motors Luxembourg – D2P) start in deze klasse. Hij werd in het 2020 seizoen knap derde in de wereldfinale. Luka Nurmi, 16 jaar, start ook in de Trofeo Pirelli en is daarmee de jongste deelnemer in de geschiedenis van de Ferrari Challenge.
  • Trofeo Pirelli Am – Dit is de drukst bezette categorie in de serie met zestien deelnemers. Nederlander Roger Grouwels (Kroymans – Race Art), de Coppa Shell-kampioen van vorig jaar zal deelnemen in deze categorie.
  • Coppa Shell – Na de promotie van Grouwels naar de Trofeo Pirelli Am zijn alle ogen gericht op Ernst Kirchmayr (Baron Motorsport). De Oostenrijker zijn voornaamste concurrent zal 2020 Coppa Shell kampioen Alex Fox zijn (SF Grand Est Mulhouse).
  • Coppa Shell Am – Dertien heren staan aan de start van deze klasse. Daaronder onder meer Belg Laurent De Meeus (HR Owen – FF Corse).