Home > #Hoofdnieuws > GT World Monza: topbezetting met zeer beperkte Belgische inbreng

GT World Monza: topbezetting met zeer beperkte Belgische inbreng

De strijd om de zege in de GT World Endurance is er één tussen zeven merken: kampioen Ferrari, Audi, BMW, Mercedes, Lamborghini, Porsche en McLaren. Aston, Bentley, Nissan en andere Lexus ontbreken na jaren van aanwezigheid. Bij de toppers vinden we nog drie Belgische rijders en dat was ooit anders.

Ferrari veroverde vorig jaar de Endurance Cup-titel dankzij de overwinning in een dramatische finale in Paul Ricard. Nieuwkomer Iron Lynx is dus de titelverdediger, waarbij Alessandro Pier Guidi zijn rijdertitel verdedigt in de #51 naast Nicklas Nielsen en Côme Ledogar. De line-up van de #71 bestaat uit Davide Rigon, Antonio Fuoco en Callum Ilott.

Audi wordt het best vertegenwoordigde topmerk op Monza, met Saintéloc Racing waar Frédéric Vervisch het doet met Markus Winkelhock en de jongere Finlay Hutchison. In de andere wagen van het team zien we onder meer Adrien Tambay. Team WRT telt één bijzonder sterke line-up met onze landgenoten Dries Vanthoor en Charles Weerts naast Kelvin van der Linde. Chris Mies gaat van WRT naar Attempto Racing met Mattia Drudi en Kim Luis Schramm.

BMW is teruggekeerd en hoopt de M6 GT3 een passend afscheid te geven voordat de BMW M4 volgend jaar aankomt. Walkenhorst Motorsport zet twee wagens in voor Marco Wittman, Sheldon van der Linde en David Pittard in de #34 en Timo Glock, Martin Tomczyk en Thomas Neubauer in de #35. Mercedes is er ook uiteraard. In de # 88 AKKA ASP-inzending wordt de gevestigde teamleider Raffaele Marciello vergezeld door terugkeerders Jules Gounon en Daniel Juncadella om een te duchten trio te vormen. HRT heeft ook een stevige line-up met Maro Engel, Luca Stolz en Vincent

Lamborghini rekent onder meer op Orange1 FFF Racing met een Italiaans superteam van Andrea Caldarelli, Mirko Bortolotti en Marco Mapelli. Het Zwitserse Emil Frey Racing zal de gevestigde waarden Albert Costa, Giacomo Altoè en Norbert Siedler in de #163 Huracán laten plaatsnemen.

Porsche is nog steeds op zoek naar zijn eerste Endurance Cup-titel. GPX Racing rekent daarvoor op Earl Bamber, Matt Campbell en Mathieu Jaminet, terwijl Dinamic Motorsport twee 911 GT3-R telt. De #54 doet het met Christian Engelhart, Klaus Bachler en Matteo Cairoli, terwijl Romain Dumas, Andrea Rizzoli en Mikkel O. Pedersen in de #56 racen. McLaren rekent dan weer op Rob Bell, Ben Barnicoat en Oliver Wilkinson.

Noteren we nog dat Louis Machiels het nu doet zonder zijn vaste maat Niek Hommerson. De tweevoudige kampioen race met Andrea Bertolini en Lorenzo Bontempelli.