Home > Rally > Divers > Rally: groen licht voor Clio Rally4

Rally: groen licht voor Clio Rally4

(persbericht)

De Renault Clio Rally4 ontving donderdag zijn homologatie van de FIA. Deze nieuwe stap maakt de weg vrij voor de eerste leveringen en het competitieve debuut van de nieuwste auto, ontworpen door de raceactiviteiten van de klanten van Renault.

Na het homologatieproces met de technische afdeling van de FIA ​​te hebben voltooid, kan Clio Rally4 zich nu voorbereiden op zijn ware vuurdoop in de komende weken.

De nieuwe tweewielaangedreven rallyauto is resoluut gericht op prestaties en is het resultaat van de kennis van de teams van Viry-Châtillon en Dieppe en heeft ook geprofiteerd van de expertise van ervaren coureurs, waaronder Stéphane Sarrazin, Bryan Bouffier, Jean-Sébastien Vigion en Manu Guigou.

Na enkele maanden en meer dan 5.000 kilometer aan ontwikkelingstests, maakte de Renault Clio Rally4 zijn eerste publieke optreden als nulauto op de Monte-Carlo Rally met de bemanning van Florian Bernardi en Victor Bellotto.

Gebaseerd op de Clio Rally5, waaruit hij de carrosserie, de veiligheidselementen die voldoen aan de meest recente normen, de pedalen, de stuurkolom en het subframe, is ontworpen om de nieuwe referentie in zijn categorie te worden.

Om dit te bereiken, heeft de raceafdeling van Renault bijzondere aandacht besteed aan alle aspecten van de prestaties. De 4-cilinder 1330cc TCe 16-kleppen motor is grondig herwerkt met de ontwikkeling van een nieuwe turbo, nieuwe zuigers, nieuwe nokkenas en nieuwe drijfstangen.

Nog steeds gekoppeld aan een SADEV-versnellingsbak, heeft het blok ook specifieke aandacht gekregen met betrekking tot het koppelbereik en het vermogen, terwijl het al anticipeerde op de toekomstige introductie van een restrictor in de technische voorschriften van de FIA ​​Rally4.

Andere mechanische componenten zijn ook de focus geweest op verbeterde prestaties en betrouwbaarheid. De Clio Rally4 wordt geleverd met PFC-remmen en verstelbare schokdempers van BOS Suspension, die voorop lopen in de nieuwste technologie.

Na zijn succesvolle eerste publieke optreden in het Prinsdom, zal de Clio Rally4 campagne worden gevoerd door privéteams. Tegelijkertijd zullen synergiën worden gevormd met de verschillende nationale en regionale Clio-trofeeën. De beste junioren in deze competities in 2021 krijgen volgend seizoen een officieel programma met Clio Rally4.