Home > #Hoofdnieuws > In gesprek met Jean-Éric Vergne

In gesprek met Jean-Éric Vergne

Jean-Éric Vergne maakte op donderdag 1 april tijd voor de pers en dat was geen grap. We zaten met de Fransman en een aantal internationale collega journalisten aan tafel, online weliswaar. We hadden het met Vergne onder meer over Le Mans, zijn F1-ervaring en de combinatie van Formule E en WEC

Vergne maakt deel uit van het Peugeot team, dat in 2022 Le Mans zal rijden met een hypercar. De wagen wordt op dit moment nog volop ontwikkeld, maar Eric heeft er vertrouwen in. “We zitten momenteel op schema. Als we aan dit tempo kunnen doorgaan zullen we aan het einde van dit jaar de wagen op het circuit kunnen testen. Eerst moeten we deze testfase goed afronden. Als je een auto bouwt moet die niet alleen goed zijn in de eerste ronde, maar ook even snel in de laatste. We hebben hier een fantastische simulator en alles loopt heel goed op dit moment.”

Jean-Éric reed een tijdlang Formule 1 en hij is niet de enige binnen het Peugeot programma. Kevin Magnussen en Paul Di Resta hebben elk ook een aantal jaar in de F1-wereld gereden. Volgens Vergne is dat een voordeel bij de ontwikkeling van een wagen. “Formule 1 is de de top van motorsport, daar leert iedereen heel veel uit. Het analyseren en debriefen gebeurt op de zelfde manier. Maar toch is F1 anders,alles is altijd dat tikkeltje meer in F1. We hebben alle drie aan de top gestaan van de motorsport en die ervaring kan je meebrengen naar mensen die niet het geluk gehad hebben.”

In 2021 zal Vergne zowel de WEC-campagne rijden als de Formule E. Dat is een combinatie die hijzelf ook omschrijft als een droom. “Het is fantastisch om in die twee competities actief te zijn, ze zijn allebei op het hoogste niveau wat uitdagend maar heel leuk is. Dat ik dit allemaal kan doen met de zelfde constructeur maakt het nog mooier. Ik ben heel dankbaar dat ik in deze positie zit.”