Home > Rally > Dakar: hybride Audi in volle ontwikkeling

Dakar: hybride Audi in volle ontwikkeling

Vanaf 2022 zal Audi meedoen aan de legendarische Dakar race. De Duitse autofabrikant werkt volop aan een hybride prototype. Audi geeft een een update over het ontwerp en de technische specificaties.

Foto: ©Audi

“Bij Audi blijven we trouw aan onze filosofie om in de autosport voor het eerst nieuwe technologieën te gebruiken, technieken die revolutionair zijn voor toekomstige productieauto’s”, verklaart Julius Seebach, hoofd van de Audi sportactiviteiten.

Het hybride prototype van Audi is uitgerust met dezelfde elektrische motor (MGU) die het merk in de Formule E gebruikt en die voor het seizoen 2021 volledig nieuw is ontwikkeld. In totaal zullen er drie elektromotoren op de auto worden gemonteerd. “Een op de vooras en een op de achteras. De derde zal worden gebruikt om de batterij tijdens het rijden op te laden,” benadrukt projectleider Andreas Roos.

De volledige elektrische eenheid zal worden gekoppeld aan een viercilinder TFSI-verbrandingsmotor die tot dusver in de DTM werd gebruikt. Volgens Roos is deze motor “ongelooflijk efficiënt” en ” ‘state of the art’ op vlak van gewicht en verbruik”. Het eerste prototype is momenteel in aanbouw bij Audi Sport in Neuburg an der Donau, Duitsland. De ingebruikneming is gepland voor eind juni, gevolgd door de officiële presentatie in juli. Daarna is een intensieve testfase gepland voor Audi’s allereerste Dakar Rally in januari 2022.