Home > #Hoofdnieuws > Belgium Racing: de groei van een Belgisch topteam

Belgium Racing: de groei van een Belgisch topteam

Belgium Racing staat aan het begin van een nieuw hoofdstuk. Een moderne en gloednieuwe locatie, de ervaring van Marc Goossens en een professionelere aanpak zijn de ingrediënten hiervan. Marc Goossens geeft ons in deze tweedelige reeks een kijk achter de schermen van het team van Patric Derdaele.

Foto’s:© Jens Clement

Wat ooit als hobby begon voor Patric Derdaele is uitgegroeid tot een professioneel raceteam. Belgium Racing trok in 2019 Marc Goossens aan als projectmanager. In 2020 verhuisde het ook naar een nieuwe locatie. De basis voor een mooie toekomst is volgens Marc Goossens dan ook gelegd.

Locatie
Tot voor kort kreeg Belgium Racing in de vrijstaande panden van het bedrijf Derdeale onderdak. Daar is sinds kort verandering in gebracht. Patric Derdaele kocht een lap grond vlakbij zijn bedrijf. Daarop bouwde de industriegigant een prachtig gebouw, inspiratie haalde Derdaele bij het Porsche Experience Center in Le Mans. Binnenin biedt het gebouw plaats voor het DD2 project en Belgium Racing. Op het gelijkvloers staat Patric Derdaele’s eigen collectie wagens.

DD2
DD2 is een evenementenservice, onderdeel van de Derdaele Group. Op de nieuwe locatie zal DD2 business evenementen organiseren. Op het gelijkvloers is er een bar en een cateringkeuken voorzien en op de eerste verdieping is er een tweede bar. Met de evenementen wil DD2 de juiste zakenmensen met elkaar verenigen. Volgens Marc Goossens werd het in Zolder op het VIP evenement soms te druk: “We hebben altijd een VIP tijdens de 24 uur van Zolder. Daar werden soms tot 800 mensen uitgenodigd, dat is tijdens een raceweekend eigenlijk te veel. Door tijdens het jaar hier in Lommel die mensen samen te brengen, willen we enkel de echte motorsportliefhebbers nog in Zolder zien.” Naast de events van Derdaele biedt DD2 ook een mogelijkheid om externe evenementen te organiseren. Er is plaats voor 800 tot 1000 personen. “De coronacrisis houdt ons nog even tegen, maar vanaf alles weer kan staan we klaar,” zegt Marc.

Belgium Racing
De garage van Belgium Racing is ook bijzonder modern en professioneel. Volgens Marc was dat een belangrijke stap voor het team. “We zijn op een punt gekomen waar alles professioneel moet gebeuren. Dat maakt het team veel efficiënter en zorgt ervoor dat er bijna geen fouten gemaakt kunnen worden. Zo maken we optimaal gebruik van alle middelen die we hebben. Zonder een goede structuur kan een raceteam niet goed draaien. We willen nu een sterke gestructureerde basis opbouwen, daarna kunnen we met de nodige sponsors groeien.”

Het team zal in 2021 opnieuw deelnemen aan de Porsche Carrera Cup Benelux. Het zet twee Porsche 911 GT3 van het type 992 in waarmee Dylan Derdaele en Nicolas Saelens voor de titel willen strijden. Daarnaast zal Belgium Racing opnieuw aan het Belcar seizoen deelnemen.

Lees morgen verder in deel twee, dan hebben we het over de rol van Marc Goossens binnen Belgium Racing en wat de toekomstplannen zijn voor het team.