Home > Rally > Divers > Rally: Fiesta Rally3 klaar voor de start

Rally: Fiesta Rally3 klaar voor de start

De gloednieuwe, door M-Sport in Polen gebouwde Fiesta Rally3 is officieel gehomologeerd als een wedstrijdauto na zijn succesvolle wedstrijddebuut op de sneeuw en het ijs van O.K. Auto-Ralli in Finland, gebouwd volgens de technische voorschriften van de FIA ​​Rally3.

De kosteneffectieve vierwielaangedreven Fiesta Rally3 is de eerste en momenteel de enige gehomologeerde Rally3-auto. Het vertegenwoordigt een aanzienlijk engagement van M-Sport om elke afzonderlijke rallycategorie in de Rallypiramide van de FIA ​​te ondersteunen en tegelijkertijd de ‘Ladder of Opportunity’ van M-Sport officieel te voltooien.

De categorie Rally3 zal een cruciale springplank zijn voor jonge rallyrijders die de kneepjes van het rallyrijden met vierwielaandrijving willen leren kennen en verder willen gaan met rallyauto’s met tweewielaandrijving zoals de Fiesta Rally4. Het ondersteunen van jonge coureurs is de kernwaarde van M-Sport, die in Finland verder werd onderstreept toen ERC3 en ERC3 Junior kampioen Ken Torn in 2020 werd geselecteerd om het officiële wedstrijddebuut van de Fiesta Rally3 te maken. Torn loodste de door EcoBoost aangedreven Fiesta Rally3 naar de 11e plaats algemeen tijdens de rally en plaatste top tien tijden waar hij nog nooit eerder op had gereden, tegen een veld van ervaren lokale bevolking. Het vertrouwen van Torn bleef groeien achter het stuur van de Fiesta Rally3 in de O.K. Auto-Ralli. Hij nam er een ​​paar zevende plaatsen in de laatste twee etappes van de rally. Torn reed sneller dan alle Groep N-auto’s op de laatste paar etappes, vocht met het Rally2-veld en was slechts tien seconden verwijderd van de snelste Rally2-tijd op SS6.