Home > Circuit > 2CV Cup: de 2CV Racing Cup gaat door

2CV Cup: de 2CV Racing Cup gaat door

De 2CV Racing Cup zal dit weekend, 27 en 28 maart, doorgaan. Ondanks te verstrengingen van de regering mag de 1000 kilometer van Zolder doorgaan. De organisatie moet strengere veiligheidsvoorschriften volgen, maar de 2pk’s en en ook de C1 Racing Cup gaan van start.

Foto’: ©Letihon.be

We hebben een ondertekend protocol van de Vlaamse overheid ontvangen, wat betekent dat alle lichten nu op groen gezet zijn”, aldus Robert Van Gysegem, verantwoordelijke van 2CV Racing Teams. “Het protocol verplicht ons om een onwaarschijnlijk aantal regels te volgen, zoals we wel verwacht hadden en alle bezoekers zullen ook verplicht een Covid 19-sneltest moeten ondergaan. We gaan dus 1500 testen moeten uitvoeren, 1500 testen die we hebben moeten zoeken en die we betaald hebben. Iedereen die naar Zolder wil afzakken, zal zeer snel de broodnodige informatie ontvangen en uiteraard vindt de meeting achter gesloten deuren plaats. Publiek wordt nog steeds niet toegelaten en dat tot onze grote spijt.

Robert Van Gysegem is echter ook ontgoocheld in de startlijst van de 2CV Racing Cup voor deze 1000 Km van Zolder. “De mensen van de club hebben erg veel tijd geïnvesteerd in deze meeting, zeker gezien de zeer complexe voorbereiding”, vervolgt de bestuurder die zelf ook aan de start zal verschijnen met zijn eigen wagen. “Het is echter geen gemakkelijke periode en de administratieve rompslomp voor Fransen en Nederlanders, die we vaak mogen verwelkomen, weegt ook op het gebeuren. Het abominabele sociale klimaat dat we sinds het begin van deze crisis ervaren, draagt niet bij tot het welslagen van sportieve en andere initiatieven. Gevolg: veel te veel wagens blijven in de garage staan en dat is heel jammer.”