Home > #Hoofdnieuws > NES 1: goed 140 wagens met ook enkele Belgen

NES 1: goed 140 wagens met ook enkele Belgen

Nu zaterdag wordt de eerste wedstrijd van de Nürburgring Endurance Series verreden, vroeger genoegzaam bekend als VLN. Bij de deelnemers die zaterdag om 12u00 van start gaan, ook enkele Belgen en dat in diverse klassen. De jonge Nicolas Baert maakt daarbij zijn debuut in de Toyota GT86 van Pitlane met ‘Brody’ en Jacques Derenne.

Foto: © VLN.de

Niet minder dan 146 wagens staan op de voorlopige deelnemerslijst, een mooi aantal gezien de omstandigheden. Vooraan zien we maar liefst 28 GT3’s, waarvan het overgrote deel met louter professionele rijders. Naast de vier Duitse merken, Porsche, BMW, Mercedes en Audi, zien we ook één Ferrari en één Lamborghini. Van Belgische zijde doet Maxime Martin het in een Porsche van Frikadelli Racing Team, met Patrick Pilet.

Pitlane zet naast de Toyota met onder meer Nicolas Baert ook een Porsche Cayman voor het trio Muytjens-Dujardyn-Castelein in. Guido Dumarey start in een Aston Martin GT4. Alexander Hommerson, zoon van Niek Hommerson doet het in een Porsche Cayman. Jammer genoeg geeft het team van Pieter Denys en Gregory Eyckmans forfait voor de eerste race van het seizoen.