Home > Circuit > Eenzitter > FIA F2: een onmogelijke pronostiek voor 2021

FIA F2: een onmogelijke pronostiek voor 2021

Met Mick Schumacher, Nikita Mazepin en Yuki Tsunoda werden drie F2 rijders in 2020 bevorderd naar de Formule 1. En dat gebeurt niet ieder jaar.

foto: ©fiaformula2media

En dat weet ook Bruno Michel, CEO van de FIA Formule 2. “Het was een geweldige verwezenlijking. Twee jaar geleden gingen er twee, vorig jaar drie. Het aantal is wat afhankelijk van de beschikbare zitjes in de F1. Maar het toont dat we goed werk verrichten en rijders afleveren die klaar zijn voor de F1.”

Een pronostiek opstellen voor 2021 wordt zo mogelijk nog moeilijker dan vorig seizoen. Uiteraard is er het kampioenenteam Prema. De Italianen zijn hét team van de toeleveringscategorieën geworden en wonnen vorig seizoen titels in de F4, Europese F3, FIA F3 en FIA F2! Anno 2021 starten ze met de Rus Robert Shwartzman, die ondertussen weet hoe hij moet winnen en de ervaring heeft om het kampioenschap te spelen. Hij wordt vergezeld van Oscar Piastri, een van de revelaties van de afgelopen seizoenen. Kampioen in de Renault Eurocup in 2019, en FIA F3 kampioen in 2020. Voegt hij er in 2021 een derde titel op rij aan toe?

Allen tegen Prema?

Als de logica gerespecteerd wordt dan zien we als tegenstanders voor dit superduo Guanyu Zhou (UNI Virtuosi). De Chinees haalde vorig seizoen zijn eerste zege en heeft in diverse series veel kilometers in de benen. Onderschat ook de Duitser David Beckmann (Charouz Racing) niet. Hij was vorig seizoen de regelmaat zelve en moest pas helemaal op het einde van het seizoen afhaken in de titelstrijd. En dan zijn er Liam Lawson (Hitech) en Marcus Armstrong (DAMS). Van beide tegenvoeters werd veel verwacht maar na een tegenvallend seizoen 2020 hebben zij beiden iets recht te zetten. En dan zijn er nog een resem aan jonge honden die, eens hun de kans gegeven wordt, zonder twijfel vooraan gaan meespelen. We denken dan aan Europees kampioen Gianluca Petecof (Campos), de Est Juri Vips (Hitech) of het ART duo met Christian Lundgaard (snelste van de voorafgaande tests) en Théo Pourchaire, al zou de verrassing wel eens het kersvers Alpine junior-team MP Motorsport kunnen worden met Richard Verschoor en Lirim Zendeli.

Op zondagnamiddag weten we wellicht iets meer…