Home > Moto > Internationaal > Moto2: Barry Baltus: “Er is nog veel te leren”

Moto2: Barry Baltus: “Er is nog veel te leren”

De testdagen in de Moto2 en Moto3 zijn ondertussen ook achter de rug. Dat de Moto2 een slangenkuil is waar onze landgenoot Barry Baltus straks zal inspringen werd nogmaals duidelijk tijdens de afgelopen pre-season tests op Qatar. Slechts 0,048 seconde scheidden de top 3 van de test!

foto: ©rwracinggp/facebook

Routiniers en titelkandidaten Sam Lowes (Elf Marc VDS Racing Team), Marco Bezzecchi (Sky Racing Team VR46) en Remy Gardner (Red Bull KTM Ajo) besloten de afgelopen Moto2 tests op Qatar als snelsten van het pak. Voor vele rijders, en vooral voor de vele nieuwkomers, was het een kennismaking met hun machines.

Moto2: de carrière-killer

Zo ook voor onze landgenoot Barry Baltus die, vers vanuit de Moto3, na een korte kennismaking op Jerez nu voor de tweede maal op de RW Racing GP machine. In Moto2 ligt het altijd kort bij elkaar en de motoren zijn niet eenvoudig te beheersen. Op het einde van de week zal Barry Baltus zijn debuut maken in de klasse die door zijn voorganger Siméon wel eens “de carrière-killer” werd genoemd. De rijders hebben identieke Triumph 765cc driecilinder viertakt motoren. Het chassis kan wel gekozen worden en bij RW Racing ging men voor een NTS chassis. Om een idee te hebben van de prestaties: inclusief rijder mag de combinatie 217 kg wegen, waarop een vermogen van ongeveer 138 pk wordt losgelaten. Rekent u zelf maar eens welke pk/gewichtsbalans dat geeft, maar u kan er zeker van zijn dat het uw dagdagelijkse wagen ver achter zich laat! Barry Baltus, die straks nog zijn 17de verjaardag moet vieren, krijgt de Maleisiër Hafizh Syahrin naast zich als teamgenoot.

Barry Baltus: “Veel geleerd maar nog veel te leren

Op de pre-season test in Qatar heb ik veel geleerd, maar er is nog veel meer te leren. De eerste dag was erg moeilijk, op dag twee konden we niet zoveel rijden als we wilden vanwege technische problemen. Gelukkig hebben we op de derde dag veel meer gereden en zag ik ook mijn tijden verbeteren. Nu gaan we de eerste race van volgend weekend voorbereiden. Bedankt team voor al het werk na mijn val, sorry daarvoor… Nu volop richting volgend weekend!“, liet Baltus via zijn sociale media weten.