Home > Circuit > 24H Series: meer dan 50 wagens in Mugello, twee Belgische teams en vier rijders

24H Series: meer dan 50 wagens in Mugello, twee Belgische teams en vier rijders

Het enduranceseizoen start in Europa op 26 en 27 maart in Italië op het circuit van Mugello. De inschrijvingen voor de 12 uur van Mugello zijn binnen, met twee Belgische teams en vier Belgische rijders aan de start. De race in Italië is de tweede manche van het 24h Series-seizoen, in januari 2021 vond de 24 uur van Dubai al plaats.

Foto: © 24h Series

Belgen
AC Motorsport zal in de TCR-klasse starten met de Fransman Stephane Perrin en de jonge Belg Mathieu Detry. Het duo zal met een Audi RS3 LMS DSG van het team racen. Speedlover komt met meerdere wagens waaronder een volledig Belgische line-up. Kurt Hensen en Philippe Wils zullen achter het stuur van een Porsche 718 cayman kruipen in de TCX-reeks. Ward Sluys zal voor het Nederlandse JR Motorsport uitkomen in de TCX-reeks met een BMW M3 F80.

GT3
In de GT3-reeks zal topfavoriet Herberth Motorsport drie Posche 991-GT3 R’s inzetten. Het team won vorig jaar de topklasse in Mugello. Winnaar in 2019 Scuderia Praha was er vorig jaar niet bij, maar dit seizoen zal het team opnieuw voor winst strijden met een Ferrari 488 GT3. Ook regerend GT3-AM klasse kampioen CP Racing zal zijn titelverdediging voortzetten in Mugello.