Home > #Hoofdnieuws > Ugo De Wilde kent eerste deel van zijn programma

Ugo De Wilde kent eerste deel van zijn programma

Het is nog even wachten op groen licht voor het programma van Ugo De Wilde in het kader van de Road To Le Mans met een prototype LMP3, maar De Wilde heeft wel al goed nieuws over een programma in een prestigieus sprintkampioenschap. Over minder dan twee weken start het seizoen 2021 voor de jongeman uit Zaventem, in het kader van de Alpine Elf Europa Cup tijdens de Paasraces in het Franse Nogaro.

“Ik heb altijd van het merk Alpine gehouden en heb al enkele races van de Europa Cup kunnen volgen”, vertelt De Wilde, die in twee seizoenen Eurocup Formula Renault viermaal op het podium stond, waaronder éénmaal met een zege. “Om de voor de hand liggende budgettaire redenen, richten we ons nu op de uithouding en Le Mans, maar ik ben erg blij om ook in een sprintkampioenschap te rijden met een achterwielaangedreven auto. Het zijn zeer mooie en fel betwiste races. Ik ken de familie Herrero goed en kon een dergelijk aanbod niet afslaan. Ik ben hen ook zeer dankbaar voor de geboden kans. Matéo liep samen met mij school aan de FFSA Academy en we hebben twee seizoenen samen gereden in de F4. Ik vervang hem eigenlijk want hij waagt nu zijn kans in GT4, uiteraard met Alpine. Ik kan ook opnieuw met mijn oude coach Benoît Rousset werken die ook met hen samenwerkt. Het doel van het team is duidelijk en dus is dat ook mijn ambitie. Ik wil zoveel mogelijk vooraan eindigen en premies meepakken.”

Ook in Spa

De kalender is internationaal met drie meetings in het thuisland van Alpine (Nogaro, Magny-Cours en Le Castellet), maar ook Barcelona (Spanje), Portimao (Portugal) en vooral Spa-Francorchamps in het kader van de GT Open, midden juni.

“Ik kijk uit naar het weerzien met enkele van mijn tegenstanders uit de Franse F4 periode. Ik heb het dan over de regerende kampioen, Jean-Baptiste Mela, een kameraad, maar vooral een te duchten tegenstander in de titelstrijd. Ik ken de deelnemerslijst nog niet en dus is een pronostiek moeilijk te maken. Ik ontdek de 300 pk sterke auto tijdens een test woensdag in Nogaro, het circuit waar ik mijn eerste zege heb behaald. Dat was toen in F4 tegen Caio Collet, Théo Pourchaire, Adam Eteki en andere Arthur Leclerc. Ik zal ’s avonds al heel wat wijzer zijn. Uiteraard kijk ik ook enorm naar de Belgische manche in Spa uit. Ik kan daar alleen maar voor de zege gaan. De andere treden van het podium in Spa ken ik immers al.”

Steun in eigen land

Dit programma kwam tot stand met de steun van Herrero Racing, maar ook van het Alpine Centre Brussels, de belangrijkste partner van het project.

“We zijn zeer blij dat we een jong talent kunnen helpen in de Alpine Elf Europa Cup”, vertelt Frank De Tant van Alpine Centre Brussels. “Hij zal de enige Belg in een startveld van goed 20 wagens zijn en bovendien is Ugo ook van Zaventem, net als wij. We hopen dat we hem persoonlijk zullen mogen aanmoedigen in Francorchamps, midden juni, en wensen hem veel zeges in onze kleuren toe.”

Ook een woord van dank aan Jean-Luc Vanuf (Artdesign@vanuf.com), Jean-Luc Dubois (M3M), ex-rijder Pascal Tillekaerts en onze partner Bernard Draps die het afronden van dit budget mede mogelijk gemaakt hebben.