Home > F1 > F1-wintertesten Bahrein: Verstappen tevreden over de Red Bull

F1-wintertesten Bahrein: Verstappen tevreden over de Red Bull

De wintertesten in Bahrein leken voor de Red Bull een succes. De wagen van Max Verstappen en Sergio Perez reed elke dag voorzichtig de toptijden en dat zonder technische problemen. Verstappen is duidelijk tevreden van de driedaagse in Bahrein, volgens hem is het zelf de succesvolste start van Red Bull in jaren.

Foto’s: ©Formula 1/Red Bull

“Ik denk zeker dat dit de beste is geweest”, zei Verstappen op de vraag of dit zijn sterkste start van een nieuwe seizoen was. “Maar het geeft je geen garanties, dus we zullen er tijdens het eerste raceweekend achter komen waar we staan. We kijken altijd naar wat we kunnen verbeteren,” voegde hij eraan toe. “En er zijn zeker een aantal dingen waar we aan willen werken, maar ik denk dat elk team dat heeft.”

“Tot nu toe is het een vrij stabiele auto, dat is leuk”, zei hij. “Er zijn ook veel veranderingen aangebracht aan de vloer. Je weet dat je met deze vloer een beetje downforce verliest en dat maakt alles een stukje moeilijker. Ik kijk uit naar de eerste race”, voegde de Nederlander eraan toe. “Persoonlijk vind ik een raceweekend een stuk interessanter, maar testdagen moeten natuurlijk wel gedaan worden om de auto beter te begrijpen.”