Home > WRC > WRC2: Mads Østberg blijft bij Citroën Racing

WRC2: Mads Østberg blijft bij Citroën Racing

Mads Østberg en zijn co-piloot Torstein Eriksen zullen hun WRC 2-titel verdedigen met Citroën Racing. Het Tagai Racing Technology team, waarmee het Noorse duo al deelneemt aan het Hongaars kampioenschap, zal instaan voor de organisatie van dit nieuwe programma. Naast de acht wedstrijden in Hongarije zullen Mads Østberg en Citroën Racing dus deelnemen aan zeven evenementen op de WRC-kalender in een volledig WRC 2-programma, waarvan de precieze details nog moeten bepaald worden.

Foto: © Citroën Racing

Didier Clément, Citroën Racing:“Mads Østberg is een van de weinige piloten die al eens een manche van het Wereldkampioenschap Rally op zijn naam heeft geschreven, dus wat zijn snelheid betreft, heeft hij niets meer te bewijzen. Na het winnen van de WRC 2-wereldtitel met C3 Rally2 in 2020 zijn we er trots op dat we onze jarenlange werkrelatie met hem kunnen voortzetten. Mads is een gewaardeerd lid van de #C3Rally2Familie. Ons doel is duidelijk voor dit nieuwe seizoen in het WRC 2: opnieuw een wereldtitel veroveren. Mads en C3 Rally2 vormen de ideale combinatie om ons doel te bereiken.”

Mads Østberg: “Ik ben uiteraard heel blij dat ik al het werk dat we met Citroën Racing gedaan hebben, kan voortzetten. We hebben elkaar in de loop der jaren goed leren kennen en de in 2020 behaalde wereldtitel illustreert duidelijk hoe effectief onze werkrelatie is. Ik was nauw betrokken bij de ontwikkeling van de C3 Rally2 en ik ben er trots op dat ik ermee mag rijden in de hoogste regionen van de wereldrallysport. De titel verdedigen met een nieuw team wordt een grote uitdaging. We hebben veel samengewerkt met Citroën Racing en TRT om dit programma samen te stellen en het heeft even geduurd voor we tot een beslissing kwamen. Ik ben ervan overtuigd dat we de juiste oplossing hebben gevonden om onze doelstellingen te bereiken.”