Home > #Hoofdnieuws > Le Mans 24: 62 wagens met drie Belgen en WRT

Le Mans 24: 62 wagens met drie Belgen en WRT

De officiële deelnemerslijst voor de 24 uur van Le Mans is zojuist voorgesteld. De 89ste edities van Le Mans gaat over exact 165 dagen van start op 21 augustus. Er zullen dit jaar ook enkele Belgen en een Belgisch team te zien in de iconische race. De deelnemerslijst telt 62 wagens.

Bij de Hypercars zien we vijf wagens, de beide Toyota GR010 en de beide Glickenhaus 007, naast de Alpine A480. In LMP2 daarentegen zien we maar liefst 25 wagens, met een mooie Belgische inbreng.

Stoffel Vandoorne zal er ook dit jaar bij zijn, de voormalige F1-rijder rijdt voor het Britse Team Jota. De Zweed Tom Blomqvist en de Indonesiër Sean Gelael vervolledigen de line-up van het team in LMP2. Begin februari wist het trio tweede te eindigen in de eerste race van de Asian Le Mans Series. Het team van Stoffel is één van de topfavorieten voor de LMP2-titel in Le Mans.

Het Belgische raceteam WRT begint dit jaar aan haar eerste FIA WEC en ELMS-campagne. Het team, dat vooral in de GT-racerij succesvol is geweest, begint hiermee aan een nieuw langetermijnproject. De Nederlander Robin Frijns zal samen met de Oostenrijker Ferdinand Habsburg en de Fransman Charles Milesi de Oreca 07 van het team besturen in de LMP2 die ook in het FIA WEC te zien is. Daarnaast zal het trio Kubica-Delétraz-Ye de tweede wagen besturen die we in ELMS zien.

In GT voorlopig één Belg zeker

Vorig jaar won de Brusselaar Maxime Martin de 24 uur van Le Mans in de LMGTE Pro-klasse. Hij wist ook tweede te worden in het FIA WEC, toch staat Martin nu nog niet op de lijst. Aston Martin heeft het programma in GTE opgegeven en Martin, die nog onder contract ligt bij het team, heeft voorlopig geen andere werkgever voor Le Mans gevonden.

Laurens Vanthoor zien we ook niet, maar de Limburgse Porsche-rijder start in principe in ofwel één van de beide 911 van het Porsche GT Team ofwel in de Weathertech Racing Porsche van onder meer Cooper Macneil. In LM GTE Pro zien we zo zeven wagens, naast de duo’s van Corvette, Ferrari en Porsche, dus ook de Weathertech Racing Porsche. Overigens wil ook Dries Vanthoor weer aan de start van Le Mans verschijnen.

Wie wel van de partij is en dat voor zijn debuut, is Alessio Picariello als ‘Gold Driver’ in de Absolute Racing Porsche RSR in LMGTE Am. De Karolinger maakt zijn debuut in Le Mans. LMGTE Am telt maar liefst 24 wagens!

Innovative Car ook deels Belgisch

Nigel Bailly zal te zien zijn met een speciaal omgebouwde Oreca 07 van SRT41, Bailly is namelijk mindervalide, net als ploeggenoot Takuma Aoki. Frédéric Sausset is de grondlegger van dit project, hij heeft zelf een lichamelijke beperking. In 2016 reed Sausset de 24 uur van Le Mans, hij begon daarna met een systeem te ontwikkelen om zijn droom uit te laten komen: rijders met een beperking in staat stellen om net als hij aan de 24 uur van Le Mans deel te nemen. Sausset zal zelf niet meerijden, Pierre Sancinena zal het duo bijstaan.