Home > Industrie > Getest > 7 dagen om te overtuigen: de Mercedes E220d 4Matic Break All-Terrain

7 dagen om te overtuigen: de Mercedes E220d 4Matic Break All-Terrain

Neen, wij rijden niet heel de tijd met een Porsche 911 of andere Alpine A110. Autosportwereld.be test ook minder exclusieve of opvallende vierwielers, maar er zitten tussen onze andere testmodellen ook steengoede auto’s bij. Neem nu de Mercedes E220d 4Matic Break All-Terrain, een mondvol voor een wagen die al in 1942 het levenslicht zag.

Foto’s: Mercedes

Uiteraard sprak men in volle oorlogsjaren nog niet van de Mercedes E220d, maar de destijds gelanceerde 170V Serie is wel de voorvader van de huidige E-Klasse die in 2020 nog een update kreeg. In de tussentijd zijn onder meer de W114 en W123 echte klassiekers geworden, waarvan er sommige met meerdere honderduizenden kilometers nog steeds rondrijden en als u goed zoekt zelfs enkele exemplaren bij hun eerste eigenaar. Mercedes stond en staat nog steeds voor degelijkheid en zo voelt ook deze Mercedes E220d aan. Maar Mercedes is er de afgelopen jaren ook in geslaagd veel meer dan betrouwbaarheid en degelijkheid te bieden.

Het design van het merk is er sterk op vooruit te gaan, zonder de nodige klasse en elegantie te verliezen. De E220d 4Matic Break All-Terrain oogt stoer, maar ook modern en veelzijdig. Binnenin is de verjonging ook geslaagd, met bovendien een quasi ongeëvenaard niveau van comfort en functionaliteit. Het enige wat wennen blijft, is de bediening van de automatische versnellingsbak rechts van het stuur. Ruimte is er dan weer meer dan voldoende, zowel voor de inzittenden als voor bagage.

Eens onderweg krijg je de indruk dat je binnenhuisarchitect het salon op wielen heeft ontworpen. Het rijcomfort en plezier zijn enorm, en de 194 pk/400 Nm zijn ruimschoots voldoende om zeer vlot in het verkeer mee te kunnen. De vierwielaandrijving maakt van deze E220d 4Matic Break All-Terrain ook een zeer veilige en aangename wagen om in alle omstandigheden mee te rijden, ook op onverhard.

Kortom, deze Mercedes E220d 4Matic Break All-Terrain is een schitterende wagen, zeker voor bestuurders die veel achter het stuur zitten.