Home > #Hoofdnieuws > Le Mans 24: uitgesteld naar 21 en 22 augustus

Le Mans 24: uitgesteld naar 21 en 22 augustus

Zoals Autosportwereld.be eerder deze week al aangaf, wordt de 89ste editie van de 24 uur van Le Mans niet verreden op 12 en 13 juni, maar wel op 21 en 22 augustus. Op die manier kunnen toeschouwers mogelijk wel aanwezig zijn.

Pierre Fillon, voorzitter van de Automobile Club de l’Ouest: “Hoewel het een moeilijke beslissing was, is het de juiste. Het zou ondenkbaar zijn om de 24 uur van Le Mans voor het tweede jaar op rij achter gesloten deuren te houden. We doen er dan ook alles aan om dat te voorkomen en de deelnemers een duidelijk zicht op het hele seizoen te geven. We werken er hard aan om een ​​veilig evenement te organiseren, met alle nodige gezondheidsvoorzorgsmaatregelen.” De deelnemerslijst wordt op 9 maart bekend gemaakt.

Deze editie van de 24 uur van Le Mans is de eerste met de hypercars. Het FIA WEC komt op 1 mei naar ons land, uiteraard op Spa-Francorchamps.

Door de aanpassing verhuist de 4 uur van Le Castellet, initieel de vierde manche van de ELMS naar 5 en 6 juni, voor de manche van Monza.