Home > #Hoofdnieuws > Le Mans 24: met Leclerc in een Ferrari?

Le Mans 24: met Leclerc in een Ferrari?

Het nieuws dat de Scuderia Ferrari weer naar Le Mans komt, maakt heel wat emoties los, ook bij de F1-rijders van het team. Onder meer Charles Leclerc zou graag achter het stuur kruipen van de Ferrari LMH-prototype tijdens de 24 uur van Le Mans. Dat liet hij weten via de officiële F1-kanalen. Constructeur Ferrari keert in 2023 terug naar de legendarische Franse wedstrijd.

Tekst: Jens Clement

Eerder was al bekend dat exact 50 jaar na de laatste officiële deelname van het Italiaanse merk, Ferrari opnieuw op Le Mans te bewonderen zal zijn. F1-rijder Charles Leclerc laat weten dat hij graag achter het stuur wil kruipen van die Ferrari. Vorig jaar nam hij deel aan de virtuele uitgave van de 24-uursrace in Le Mans, met Alfa Romeo-rijder Antonio Giovinazzi. Toen kreeg de Monegask de kriebels voor Le Mans te pakken en hij liet toen al weten ooit aan het echte evenement deel te willen nemen. “Als de kans zich voordoet, zal ik heel blij zijn om mee te doen”, zei Leclerc in een interview op de officiële site van de F1.

Teamgenoot Carlos Sainz heeft minder interesse in het project. “Ik zal hun belangrijkste supporter en fan zijn”, zei Sainz op de persconferentie. Hij wil zijn focus op dit moment enkel op de Formule 1 leggen. “Op racetechnisch vlak hebben we hier veel werk te doen en mijn focus ligt bij het Scuderia Ferrari Formule 1 team”, laat Sainz weten.

Leclerc en Sainz beginnen met Scuderia Ferrari op 26, 27 en 28 maart aan het nieuwe F1-seizoen in Bahrein.