Home > Circuit > Wat brengt de autosport in maart?

Wat brengt de autosport in maart?

Deze maand maart wordt erg rustig, te rustig wat ons betreft, maar er is hier en daar toch nog iets van autosport.

De meeste bedrijvigheid is er in de VS, met vier wedstrijden van de NASCAR, series, telkens op zondag. Achtereenvolgens doen de teams en rijders Las Vegas, Phoenix, Hampton en Bristol aan. Aan de hele andere kant van de wereld is er in Sandown de tweede manche van de Australische Supercars (20-21 maart).

Verder is het vooral windstil tijdens de eerste twee weekends van de maand, zonder enige competitie in onze regionen, op een aantal lokale rallywedstrijden na.

Op circuit is er datzelfde weekend ook de tweede wedstrijd van het IMSA-kampioenschap in Sebring, met onder meer Laurens Vanthoor en Jan Heylen. Het afsluitende weekend van maart (27-28) kunnen we ons hart wel ophalen, want dan start niet alleen de F1 en de F2 in Bahrein, ook in eigen land zou er moeten geracet worden. Op Circuit Zolder zijn dan de BGDC en 2PK’s te gast. Ook de VLN start dat weekend, terwijl de 24H Series in Mugello hun ding doen.

Last but not least zou het MotoGP-seizoen in Qatar groen licht moeten krijgen tijdens datzelfde afsluitende weekend van maart en start de Exreme-E.

OVERZICHT:

  • 7 maart: NASCAR, GT World America
  • 14 maart: NASCAR
  • 21 maart: NASCAR, Supercars en IMSA
  • 28 maart: BGDC/2PK Zolder, F1/F2 Bahrein, VLN, 24H Series en MotoGP