Home > #Hoofdnieuws > WRC Arctic: Neuville en Wydaeghe tevreden na tweede podium

WRC Arctic: Neuville en Wydaeghe tevreden na tweede podium

Het seizoen 2021 begon voor Thierry Neuville op een vreemde manier. Kort voor de start van de opener van het seizoen stopte de samenwerking met Nicolas Gilsoul abrupt en stapte de relatief onervaren Martijn Wydaeghe in de rechterstoel van de Hyundai i20 WRC met startnummer #11. Na twee wedstrijden werd duidelijk dat zo’n omschakeling geen evidentie is, maar anderzijds scoorde het Belgische team wel als enige twee opeenvolgende podiumplaatsen, met een tweede plaats in het WK als resultaat. En gezien de getoonde progressie, behoort het Belgische duo tot het kransje titelkandidaten.

Foto: © Hyundai Motorsport

Neuville en Wydaeghe spelen mee voor de titel en hebben nu vooral twee maanden om verder te werken aan de communicatie in de wagen, waarvan Neuville zelf aangeeft dat het nog niet perfect is.

“Ik ben erg tevreden met ons weekend en onze derde plaats, al was de tweede positie erg dichtbij. We zijn blijven pushen tot het einde en we geloofden er ook in, maar iedereen ging voluit in de Power Stage, dus was het niet meer mogelijk op een plekje op te schuiven. We hebben opnieuw veel punten gescoord, wat ook nodig was na de Monte-Carlo. De samenwerking met Martijn verliep ook beter, maar er moeten toch nog bepaalde aspecten verbeterd worden. De formulering moet nog duidelijker, om het voor mij helderder te maken. Eens we zover zijn, gaan we ook nog competitiever worden. De wagen was overigens fantastisch in de winterse omstandigheden en daarover hoor je me absoluut niet klagen. Ik voelde me comfortabel, had een goed ritme en kon al snel aanvallen. Het is een zeer mooi resultaat voor heel het team.”   

De volgende wedstrijd is de WRC-rally in Kroatië, einde april.