Home > Moto > Belgian Motorcycle Academy: tweede jaargang met uitzonderlijke selectie aan talenten

Belgian Motorcycle Academy: tweede jaargang met uitzonderlijke selectie aan talenten

Op een selectiedag die plaatsvond op 17 februari op het Circuit Jules Tacheny in Mettet, werden 6 jonge piloten geselecteerd om de Belgian Motorcycle Academy in 2021 te vervoegen, en dit naast oud-studenten die voor een tweede jaar terugkeren én de 2 Junior Black Knights – in totaal 12 academici.

(foto’s: © Belgian Motorcyle Academy – Marc Bossiroy)

Het programma wordt versterkt met nieuwe disciplines en nieuwe coaches, waaronder Xavier Siméon, piloot van het wereldkampioen endurance team Yoshimura SERT Motul. Naast het snelheids-traject dat in 2020 werd gestart, komt er in 2021 ook een supermoto-traject.

Elf kandidaten werden uitgekozen om deel te nemen aan de verschillende tests van de selectiedag: individueel interview over hun sportieve parcours, technische kennis en motivatie, en verschillende rijexamens-sommige met chrono-, onder toezicht van de coaches van de Academie. De jury, bestaande uit Didier Frérot (FMWB), Freddy Tacheny (Belgian Motorcycle Academy), René Delaby (namens Michel Wanty voor het Belgian Motorcycle Fund), Olivier Folie (Circuit Jules Tacheny / RUMESM), Pierre Gillion (team manager van de Junior Black Knights) en de aanwezige coaches (Arnaud Dermine, Fred Fiorentino, Gregory Rousseau en Michel Nickmans van de Yamaha-Zone Rouge dealer) gaven na overleg hun groen licht voor 6 nieuwkomers. Deze nieuwe rekruten voegen zich bij 4 studenten die al deel uitmaakten van de Belgian Motorcycle Academy in 2021 en bij de twee Junior Black Knights, Lorenz Luciano en Noa Cuypers. Dit jaar zullen dus in totaal 12 jonge coureurs kunnen genieten van de omkadering en de professionele coaching van de Academy.

Maak kennis met onze jonge talenten 2021

De nieuwkomers komen uit heel België. Wat hebben zij gemeen met elkaar? Talent, een niet-aflatende vastberadenheid om zich te verbeteren en het nastreven van de droom om kampioen te worden op het hoogste internationale niveau. Valentin Durand, Chiara D’addario, Willem Thijs, Mattia Maimonte, Yanis Starck en Troy Carpels voegen zich bij de jonge talenten van de Belgian Motorcycle Academy uit de selectie 2020, en de beide Junior Black Knights: Loris Dekkers, Evan Gourmet, Tom Rolin, Romain Even Lorenz Luciano en Noa Cuypers.