Home > #Hoofdnieuws > Asian Le Mans Series: G-Drive wint, Vandoorne tweede

Asian Le Mans Series: G-Drive wint, Vandoorne tweede

In Dubai is de eerste van vier wedstrijden van de Asian Le Mans Series 2021 afgewerkt. De zege was voor G-Drive Racing met Yifei Ye, Ferdinand Habsburg en René Binder. Zij haalden het voor JOTA met Stoffel Vandoorne en Sean Gelael. De derde plaats was voor Phoenix Racing met het trio het trio Thiim-Kaiser-Trummer.

Foto: © Asian Le Mans Series

De wedstrijd werd deels beslist door de fouten van Sean Gelael, die een drive through en een stop and go aangesmeerd kreeg. De Oreca 07 – Gibson van JOTA strandde zo op iets minder dan twee minuten van de winnaars. in LMP3 ging de zege naar United Autosports Ligier JS P320 met onder meer Manuel Maldonado achter het stuur. De Belgen kenden een weinig opbeurend debuut, met een crash en een opgave voor Jean Glorieux in de DKR Engineering Duqueine en Tom Cloet verloor erg veel tijd met de nagelnieuwe Ginetta G61.

In GT viel het verdict in de eindfase. Alain Ferté (GPX Porsche) bezweek onder de druk van een oprukkende Alfred Renauer (Herbeth Motorsport). De ex-F1-rijder ging rond op twee ronden van het einde en kreeg ook nog eens een drivethrough aangesmeerd. De zege ging zo naar de Porsche 11 GT3-R van Bohn-Renauer-Renauer. Maxime Martin kwam als vijfde over de meet in zijn Garage 59 Aston Martin.

De volgende race wordt morgen verreden, ook in Dubai, met start om 9u45 onze tijd.