Home > F1 > In een notendop: F1

In een notendop: F1

  • Motoren – in de F1-commissie werd besloten dat na het seizoen 2021 de specificaties voor de motoren bevroeren worden. Alle betrokken partijen, met name de F1-teams, motorfabrikanten en vertegenwoordigers van FIA en de F1, gingen akkoord met het voorstel. Voor de grootste voorstanders van het voorstel, Red Bull en Alpha Tauri, is het akkoord belangrijk omdat Honda zich na 2021 uit de F1 terugtrekt. Het voorstel maakt het mogelijk dat ze de Honda-motoren kunnen overkopen en zonder steun van Honda kunnen verderwerken.
  • Haas – Haas zal moeten wachten tot de testen voor het seizoen om de motor van de F1 op te kunnen starten. Het hoofdkantoor van de F1-afdeling van Haas, bevindt zich in het Verenigd Koninkrijk. Omdat de motor van Ferrari gebruikt wordt in de Haas-bolide moet Haas Ferrari-technici overlaten komen uit Italië om de motor op te kunnen starten. Het Verenigd Koninkrijk heeft een protocol van tien dagen zelfisolatie om het land te mogen betreden. Dat is in wereld van de F1, waarbij elke minuut gebruikt wordt om te werken aan de bolides, niet efficiënt. Dus werd er door Haas en Ferrari beslist om pas enkele dagen voor de testen in Bahrein de motor op te starten.
  • Sprint – de idee van de sprintwedstrijden komt blijkbaar nog te vroeg. Het principe an sich kan op ‘sympathie’ rekenen van de teams, maar concreet is het dus nog niet. (tekst: Winter Soen)