Home > Industrie > Dreamcars > Land Rover eert zijn avontuurlijke kant

Land Rover eert zijn avontuurlijke kant

In 2021 bouwt Land Rover Classic 25 exemplaren van de avontuurlijke Defender Works V8 Trophy als eerbetoon aan het legendarische expeditie-erfgoed van de iconische 4×4.

(persbericht)

De aankoop van de Works V8 Trophy omvat deelname aan een exclusieve Land Rover Trophy-avonturenwedstrijd bij Eastnor Castle, de spirituele thuisbasis voor tests en ontwikkeling bij Land Rover. Elke Works V8 Trophy die door Land Rover Classic wordt gereviseerd, beschikt over een 405 pk sterke 5.0 V8-benzinemotor, een achttrapsautomaat van ZF, opgewaardeerde remmen en een terreinkit om het rijgedrag te verbeteren.

Er is keuze tussen de koetswerkversies 90 en 110, afgewerkt in de unieke koetswerkkleur Eastnor Yellow met details in Narvik Black en versterkte stalen velgen in koetswerkkleur. Bijkomende terreinuitrusting met onder meer een lier vooraan, een meerpunts-expeditiekooi, een imperiaal, een bodembescherming, een A-stang, een verhoogde luchtinlaat, schijnwerpers en modderbanden. Het interieur is volledig afgewerkt met zwart Windsor-leder en beschikt over Recaro-sportzetels met contrasterende gele stiknaden, alsook de Land Rover Trophy-wijzerplaat van Elliot Brown.