Home > Circuit > In een notendop: eenzitters

In een notendop: eenzitters

FIA F2 – De Braziliaan Gianluca Petecof hoort niet langer bij de Ferrari Driver Academy. Of zijn carrièrepad daar iets mee had te maken is onbekend. Petecof slaat de FIA F3 over en gaat als kampioen in de F3 Regional European naar de FIA Formule 2. Hij doet dat met het Spaanse Campos Racing.

Indy Pro 2000 – Een andere Braziliaan zegt de Ferrari Driver Academy ook vaarwel. Enzo Fittipaldi, die een moeilijk seizoen 2020 kende in de FIA F3 met HWA Racelabs verlaat het Europese continent en gaat naar de Indy Pro USF2000. Daar zal hij met RP Motorsport/Andretti mikken op de titel en een pad dat mogelijk over Indy Lights naar de Indycar leidt. (foto: ©fiaformula2.com)

Euroformula – De serie ziet in 2021 enkele veranderingen. Zo zal er een nieuw raceformat komen, met een kwalificatiesessie voor race1 op zaterdag, een tweede race op zaterdag (met een omgekeerde grid van zes plaatsen, en een derde race op zondag met een startorde gebaseerd op de snelste racerondes van race2. Bovendien zijn zowel de pole als de snelste raceronde nu goed voor punten. De Euroformula sluit zo beter aan bij de modern etoeleveringscategorieën en onderhandeligen lopen om de Dallara 320 bolides met hun diverse motorisaties aan de slag te krijgen in de GP van Macao. De teams blijven voor 2021 dezelfde met Carlin, CryptoTower, Double R, Drivex, Motopark en Van Amersfoort.