Home > #Hoofdnieuws > FIA F3: Amaury Cordeel naar Campos Racing

FIA F3: Amaury Cordeel naar Campos Racing

Dit jaar telt de Belgische autosport nog één jong talent in de internationale eenzitterij. De nu 18-jarige Amaury Cordeel start met het Spaanse Campos Racing in het FIA Formula 3 Championship, een kampioenschap dat al zijn races in het kader van de F1-weekends afwerkt. 21 maal zal Amaury het opnemen tegen de andere jonge talenten van deze planeet, met als doel zoveel mogelijk ervaring te vergaren en maximale prestaties neer te zetten. Daarnaast zal zijn oudere broer, Ghislain Cordeel, een comeback in de autosport maken. Ghislain start in principe in de snelste merkencup van de Benelux: de Porsche Carrera Cup Benelux.

Amaury Cordeel begon zijn carrière in 2017 en beleefde zijn eerste hoogtepunt in 2018 met een titel in de Spaanse F4. Ondertussen zagen we hem ook winnen in het F4 kampioenschap van de Verenigde Arabische Emiraten, en liet hij ook van zich spreken in de Italiaanse F4, de Asian Winter Series, alvorens naar de Formula Renault Eurocup over te stappen. Dat was een zeer harde en goede leerschool, waardoor de jongeman uit Temse nu klaar is voor de stap naar het FIA Formula 3 kampioenschap. Voor wie niet echt vertrouwd is met autosport: de FIA F3 is de voorlaatste stap richting de F1 en op de erelijst staan onder meer Lewis Hamilton en meer recent Mick Schumacher, Lance Stroll en Lando Norris, de nieuwe F1-sterren.

Amaury Cordeel: “Niet toevallig racen wij ook in dezelfde weekends als de F1 en wij rijden maar liefst drie wedstrijden van 40 minuten per weekend, dus het is een perfecte piste om ervaring op het hoogste niveau op te doen. De teambonzen van de F1 en de managers kijken mee en de omgeving van de F1 is indrukwekkend en zeer competitief. Onze kalender bestaat uit zeven meetings, waarvan eigenlijk drie thuiswedstrijden. We starten in Spanje, op de omloop van Barcelona, en Campos Racing is uiteraard een Spaans team. In de tweede helft van het seizoen bezoeken we dan op één week Francorchamps in eigen land en Zandvoort in Nederland, beide een 200 kilometer van onze thuisbasis hier. Verder staan Paul Ricard (Fra), Spielberg (Oost), Boedapest (Hon) en Austin (VS) op de kalender.

Het seizoen van Amaury Cordeel start uiteraard vroeger, met drie testsessies, waarvan de eerste op 25 en 26 februari in het Zuid-Spaanse Jerez de la Frontera. Op 16 en 17 maart volgt dan een tweedaagse sessie in Barcelona en het voorseizoen sluit op 3 en 4 april op de Oostenrijkse Red Bull Ring af. De meetings zelf bestaan uit één vrije sessie op vrijdag van 45 minuten, gevolgd door een kwalificatiesessie van 30 minuten. Op zaterdag zijn er twee races en op zondag is er één race.

Amaury Cordeel: “De mensen rondom mij hebben heel de winter, hard gewerkt en onderhandeld met verschillende teams. Uiteindelijk hebben we een mooie overeenkomst met Campos Racing afgesloten omdat we denken dat dit team de nodige knowhow heeft om mij als ‘rookie’ in een zeer goede context te begeleiden. Het team heeft de voorbije jaren met hun Driver Academy bewezen de bagage te hebben om piloten klaar te stomen voor de koninginnnenklasse, namelijk de F1. Ik wil mijn partners bedanken en hoop met hen én met Campos Racing de komende jaren een mooi autosporthoofdstuk te schrijven. Jammer genoeg is er ook minder nieuws, want mijn team Campos Racing verloor midden vorige week onverwacht stichter Adrian Campos Sr. Ik zou dan ook mijn medeleven willen uitdrukken.”

Adrián Campos Jr (Sporting Director):

Ik wil Amaury welkom heten in naam van het team Campos Racing en zeker ook in naam van mijn vader. Amaury is een rijder die weet hoe je een kampioenschap wint, zoals het Spaanse F4 in 2018, en wij koesteren dan ook ambities.” (persbericht)