Home > #Hoofdnieuws > Daytona 24: Acura wint zijn eerste

Daytona 24: Acura wint zijn eerste

De 24 uur van Daytona zijn beslecht in de laatste meters met een duel tussen de Acura van Wayne Taylor Racing (Ricky Taylor, Filipe Albuquerque, Alexander Rossi,  Helio Castroneves) en de Cadillac van Chip Ganassi Racing (Kevin Magnussen, Renger van der Zande, Scott Dixon). Uiteindelijk heeft WTR een vijfde zege in zes edities behaald, een vierde opeenvolgende. Voor Acura was het de eerste zege in Daytona.

Foto: © IMSA

Uiteindelijk besliste een lekke band op 10 minuten van het einde over winst en verlies in Daytona en Chip Ganassi had zelfs geen recht meer op een podium. Dat podium werd vervolledigd door de Action Express Cadillac van Jimmie Johnson, Kamui Kobayashi, Simon Pagenaud, Mike Rockenfeller en de Mazda van Jonathan Bomarito, Harry Tincknell, Oliver Jarvis.

In LMP2 won Era Motorsport, terwijl in GTLM Corvette de dubbel behaalde met Antonio Garcia, Jordan Taylor en Nicky Catsburg als winnaars. In GTD strandde Jan Heylen in zijn Porsche op de vierde plaats, terwijl Laurens Vanthoor opgaf. De zege was voor de HTP Winward Mercedes van Russell Ward, Indy Dontje, Philip Ellis en Maro Engel. Riley Motorsport tot slot won in LMP3.