Home > Circuit > Eenzitter > In een notendop: F3 Asia, F2 en TRS

In een notendop: F3 Asia, F2 en TRS

  • F3 Asia (Dubai race 2) – Guanyu Zhou (Abu Dhabi Racing) leek onstopbaar in de F3 Asia want hij haalde op zaterdagochtend opnieuw de zege in de tweede race van het openingsweekend in Dubai voor zijn alweer opvallend goed presterende teamgenoot Dino Beganovic en een al even opvallende Isack Hadjar (Evans GP). Pierre-Louis Chovet (Pinnacle) strandde opnieuw aan de voet van het podium.

  • F3 Asia (Dubai race 3) – In de afsluitende race van het weekend was het dan wel zover voor Chovet. De Fransman moest eerst Williams testrijder Nissany (Hitech) laten voorgaan maar hij vlakte daarna 2.9 seconden achterstand uit om uiteindelijk naar een mooie zege te gaan. Opnieuw was Beganovic tweede, deze keer voor Nissany. Zhou werd bij de start aangereden door de Braziliaan Roberto Faria, die er ook nog in slaagde twee rijders van Mumbai Falcons aan te tikken. De opgave was er voor Zhou en Kush Maini, Jehan Daruvala ging nog naar een zevende plaats. In de prille tussenstand van het F3 Asia kampioenschap leidt Zhou met 50 punten voor Chovet (49) en Beganovic (46). Volgende week al is er een dubbelaffiche op het Yas Marina circuit met zes races.

  • F2 Nissany – De Israëliet Roy Nissany tekende voor 2021 een overeenkomst met het Franse DAMS. De 26-jarige, vorig jaar nog bij het Italiaanse Trident, wordt er de ploeggenoot van Nieuw-Zeelander Marcus Armstrong.

  • TRS – In Nieuw-Zeeland gaat men ondertussen door met de Toyota Racing Series met een zeer “nationaal” (Corona) startveld. De zege in race 1 van het tweede weekend op Hamptons Down was voor Matthew Payne. Hij ging Peter Vodanovich en poleman Billy Frazer vooraf. Morgen wordt er nog geracet. (foto: toyota gazoo nz/©Bruce Jenkins)