Home > #Hoofdnieuws > QSR Racingschool lanceert QSR RACE CUP

QSR Racingschool lanceert QSR RACE CUP

In 2021 lanceert QSR Racingschool een nieuwe laagdrempelige autosportcompetitie, de QSR RACE CUP, waarbij autosport toegankelijk wordt gemaakt zonder de grote budgetten die veelal vereist zijn.

Het opzet is simpel, QSR voorziet vijftien identieke wagens die kunnen tijdens vijf verschillende racedagen kunnen gehuurd worden“, legt initiatiefnemer Stefaan Schoonjans uit. “Elk evenement omvat twee sprintraces of een totaal van tien wedstrijden. Het veld telt maximaal vijftien wagens, allemaal Citroën C1 en Peugeot 107. We hebben ze allemaal één voor één op de vermogensbank getest en de wagens zijn volledig identiek. Talent primeert dus op budget. We rijden telkens in mooie raceweekends, zoals de 24 uur van Zolder.

De racedagen zullen als voorprogramma van vijf bestaande races in België en Nederland plaatsvinden. De data zijn:

  • 3 en 4 april: Zandvoort
  • 8 en 9 mei: New Race Festival Zolder
  • 3 juli: 24 uur van Zolder
  • 13 november: Race Promotion Night Zolder

Elke racedag is opgesplitst in één testrit en twee sprintraces. Deelnemers schrijven voor het hele seizoen in (10.000 euro) of per racedag (2000 euro). Wie zich inschrijft voor het hele seizoen heeft ook recht op een bijkomende trainingsdag tijdens een trackday“, gaat Schoonjans verder. “Je kan uiteraard de wagens ook vrijblijvend komen testen of gewoon huren voor het plezier. Dat komt op 250 euro per uur, een stuk goedkoper dan de alternatieven dus! De eerstvolgende testdag zal op 20 februari op het circuit van Zolder plaatsvinden. Daarnaast kunnen de wagens ook verhuurd worden voor feestjes of incentives, iets wat de QSR racingschool in het verleden al vaker deed met andere wagens.