Home > Circuit > Eenzitter > F3 Asia dit weekend van start

F3 Asia dit weekend van start

Het zal voor de F3 Asia het meest succesvolle jaar ooit worden, met 23 inschrijvingen. Het is zelfs het beste aantal ooit voor enig “regional” F3 kampioenschap. Het puntentotaal dat de winnaar op zijn superlicentie krijgt is daar niet vreemd aan. Een overzicht van de effectieven…

foto: ©f3asia.com

De Italiaanse grootmacht Prema is aanwezig via Abu Dhabi Racing by Prema. Zij zijn favoriet voor de titel want in twee seizoenen overheersten de Italianen de Formula Regional en ze kennen dan ook als geen ander de Tatuus-Autotecnica combinatie, die in Azië rijden met de Giti banden. Hun speerpunt is de Chinees Gyanyu Zhou, beschermeling van Renault en F2 rijder. Hij wordt bijgestaan door Dino Beganovic, die de tweede wagen zal delen met de Spaanse sensatie David Vidales. De derde wagen wordt gedeeld door Amna en Khaled Al Qubaisi.

Mumbai Falcons speelt de nationale kaart want de Indiërs zetten in op hun landgenoten Jehan Daruvala en Kush Maini.
Het Britse Hitech Grand Prix treedt aan met Williams testrijder Roy Nissany, Frans F4 kampioen Ayumu Isawa en de jonge Tsjechische belofte Roman Stanek. Zij krijgen ook nog Reece Ushijima uit de Britse F3 naast zich. Bovendien zal Hitech ook nog technische ondersteuning verlenen aan het Motorscape team, waar de Italiaan Nicola Marinangeli rijdt naast de Braziliaan Roberto Faria.

Pinnacle Racing haalde nieuwbakken F2 rijder Alessio Deledda binnen de rangen. Hij zal zijn handen vol hebben aan de Fransman Pierre-Louis Chovet, die pas een contract tekende met Jenzer in de FIA F3. Gentleman-driver Matthias Luthen vult het laatste zitje.
Het regerende kampioenen team BlackArts brengt Lorenzo Fluxa aan de start, naast Rafael Villagomez, Zdenek Chovanec en “e-sport” sensatie Cem Bolukbasi. Allen uit de “4” reeksen (F4 en GT4).
3Y Evans GP komt met Isack Hadjar en de Fin Patrik Pasma. De bevallige Russische Irina Sidorkova en Casper Stevenson worden gelogeerd bij 3Y Evans GP Oloi. Hadjar en Stevenson werken echter slechts de eerste drie evenementen af, vooraleer terug te keren naar Europa.

Het is lang geleden dat een “feeder serie” nog zoveel aandacht kreeg. Maar door de Coronacrisis is het seizoen 2021 onzeker op meerdere vlakken en rijders en teams willen vooral het ijzer smeden nu het heet is, in de hoop later wat passen te kunnen inhalen. Weet immers dat het de punten op zijn superlicentie waren die Pietro Fittipaldi scoorde in de Aziatisch F3 in seizoen 2019-2020, die hem later op het jaar in staat stelden zijn debuut te maken bij Haas F1!

De kalender

Dit weekend start de F3 Asia dan in Dubai, daarna is er een dubbele afspraak op Yas Marina (4-5 februari en 6-7 februari) waarna er wordt teruggekeerd naar Dubai (13-14 februari), voor de grote finale, opnieuw op Yas Marina, van 19-20 februari.