Home > #Hoofdnieuws > Monte-Carlo 2021: alle Belgen op weg naar Monaco

Monte-Carlo 2021: alle Belgen op weg naar Monaco

Nog één proef op zaterdag en we weten welke 50 teams richting Monaco mogen voor de slotdag van een ongemeen boeiende 89ste editie van de Monte-Carlo. Voorlopig zijn daar alle Belgen bij en mogelijk zien we zondagmiddag ook een aantal landgenoten op een podium. Neuville en Wydaeghe zijn uiteraard de best geplaatste Belgen, maar ze zijn niet de enigen die een prima wedstrijd rijden. Een stand van zaken…

Foto: © M-Sport

Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe hebben een gemengde ochtend achter de rug, met een aarzelende start in het donker en dan een waanzinnig sterke prestatie in de prachtige besneeuwde KP10, dankzij een goede bandenkeuze. Hyundai koos voor gebruikte ‘studs’, die meer grip bieden.

Het Hyundai-duo is nu vierde op anderhalve seconde van het podium, wat uiteraard een prachtige start van hun samenwerking zou zijn.

Neuville was relatief tevreden na de KP10: “Alles ging goed in de KP10, een proef met zeer gelijke omstandigheden en ik probeerde efficiënt te zijn en zuiver te rijden. Ik was verrast door de tijden, omdat we in KP9 meer moeilijkheden hadden. We moeten ervaring opdoen als team en we moeten absoluut in de rally blijven, dit is een prima leerschool voor Martijn. Na de problemen van Ott dienen we zeker de nodige punten pakken. We hebben nog steeds heel wat te verbeteren, onder meer de intercom en dat vraagt nog wel wat testwerk na de ‘Monte’.”  

Sterke Cherain in de sneeuw

In WRC2 is er uiteraard geen kruid gewassen tegen Andreas Mikkelsen in zijn Skoda. De Noor heeft nu een voorsprong van 2min28 op het duo Adrien Fourmaux-Renaud Jamoul (Ford), die in KP10 lek reed en de proef op de velg afwerkte. Zij moeten nu opletten voor een oprukkende Eric Camilli in zijn Citroën C3, die nog 15 seconden achterstand telt.

In WRC3 lijken Cedric De Cecco (Skoda) en Davy Vanneste (Citroën) goed op weg naar een verdienstelijke ereplaats, met een vijfde en zesde plaats in het klassement. Cédric Cherain (Skoda) verloor uiteraard tijd op vrijdag, maar reed een sterke KP9 en KP10 met een vierde en een derde tijd in WRC3, prima zeker gezien de omstandigheden. Kevin Abbring en Pieter Tsjoen (VW) zijn ondertussen opgerukt naar de 22ste plaats, 13 R5-wagen.

In RC5 blijft het feestje van Tim van Parijs duren, met een 40ste stek algemeen en een bonus van 2min20 op zijn dichtste achtervolger in de klasse, de Fransman Monnet. Benoit Verlinde is derde (47ste algemeen) op 12,1 seconde van de tweede plaats. De top 3 rijdt met de nieuwe Renault Clio RS Line.