Home > Circuit > In een notendop: eenzitters

In een notendop: eenzitters

  • TRS – De Toyota Racing Series werken dit weekend hun meest Nieuw-Zeelandse seizoen ooit af. Door Corona beperkingen zijn er immers enkel Kiwi-rijders en Australiërs aan de slag. Supercars ster Shane van Gisbergen stormde in race1 naar de zege, voor veteraan Chris van der Drift. (foto: ©toyota gazoo nz)

  • FIA F2 – HWA gaat de Italiaanse toer op, in alle geval wat hun rijdersbezetting betreft toch. In 2021 treden ze aan met Matteo Nannini, vorig jaar nog aan de slag in de FIA F3, en met Alessio Deledda, afkomstig uit de motowereld, die na een seizoen F4 en F3 doorstoot naar de F2. Verder blijft Nieuw-Zeelander Marcus Armstrong niet bij ART Grand Prix maar werkt zijn seizoen 2021 in de F2 af bij het al even Franse DAMS.

  • RE Alpine – De Fransman Gregoire Saucy tekende voor een seizoen in de Regional European by Alpine bij ART GP.

  • F1 Red Bull – Blijft Red Bull bij Honda na 2021? Volgens de laatste geruchten zou de Japanse constructeur bij zijn vertrek uit de F1 een geupdate motor kunnen achterlaten voor gebruik in 2022. Dat wordt later dit jaar beslist als de definitieve modaliteiten en regels in het nieuwe reglement op punt worden gezet.

  • F1 Williams – Jenson Button is terug bij Williams, het team waar hij meer dan 20 jaar geleden zijn F1 debuut maate. Deze keer is het niet als rijder, maar wel als adviseur. Button zal zijn jarenlange ervaring in de autosport delen met het stafpersoneel van de F1 stal.

  • SF Japan – In de Super Formule gaat regerend kampioen Naoki Yamamoto in seizoen 2021 van Dandelion naar Nakajima. Bij Dandelion komt Nirei Fukuzumi aan de zijde van Tadasuke Makino.Gisteren werden ook Ritomo Miyata (bij Tom’s) en Sena Sakaguchi (bij Inging) aangekondigd als nieuwe Toyota rijders.